Slow Life

3x Hygge in de Herfst

Hygge en Slow your Life hebben vele raakvlakken. Je leven wat meer vertragen, de Denen zijn daar goed in en een gelukkig volk. LEESOOK, OF.

In ons haastige volle leven kunnen we nog wel wat leren van de Denen. Hygge is meer dan Hollandse gezelligheid.

Gezelligheid en meer…. hoe dan?

Met wat meer aandacht.

Zien hoe belangrijk het is om de tijd te nemen voor gezelligheid. Dat we gezelligheid nog wat hoger in schalen en dat elke dag bewust inzetten.

Drie keer Hygge in de Herfst om van te genieten en te onthaasten.

Met onthaasting (Slow your Life), naast lekker werken, blijf je beter in balans.

Ontspanning maakt gelukkig.

  1. Maak een Hyggekrog, een gezellig plekje om je terug te trekken. Dat kan een hoekje in de woon of slaapkamer zijn of een speciale ruimte als je die hebt. Zet er dingen neer die je dierbaar zijn, je lievelings-boeken binnen handbereik, fijn licht, kaarsen en een lekkere stoel met een warm dekentje. Hier kan je helemaal opladen aan wat je leuk en prettig vindt. Niks hoeft. Maak er tijd voor om je daar terug te trekken de komende herfstperiode. Daarna wil je waarschijnlijk niet anders meer. LEESOOK
  2. Experimenteer met heerlijke verwarmende gerechten, zoals pompoensoep, speciale warme chocolademelk, gepofte kastanjes, gluhwine, kruidige thee, warme apfelstrudel…. Organiseer een dinertje met je heerlijke herfst gerechten voor een paar vrienden, steek je kacheltje aan, veel kaarsen (geen hygge zonder kaarsen!) en geniet van elkaars verhalen. Vraag elkaar naar een stukje biografie, of een bijzondere ontmoeting die je leven sterk heeft beïnvloed, waar wil je staan over 5 jaar?, of….
  3. Daily-walk, wandelen geeft je hoofd ruimte en heeft een tempo waarbij je de omgeving heerlijk op je in kan laten werken. Je kan stil staan bij diertjes die je ziet, een plant of de lucht rustig bewonderen. Misschien heb je een hond die je vergezelt, bij ons lopen de katten vaak mee. Je komt helemaal in je lichaam en ontspant door de inspanning. Ga ook alleen, wissel het af met gezelschap, want dat geeft allebei wat anders. Tijdens het wandelen kan je lekker praten met elkaar, maar in stilte heeft het weer een hele andere waarde. De herfst is een periode van naar binnen keren en het is fijn als je dat ook bij jezelf kan ervaren. Buiten lekker wandelen, met de juiste kleding kan dat altijd. Ik ga alleen niet als het stort regent. En daarna, lekker de warmte en omhulling van binnen zoeken en van genieten.  LEESOOK

Ga terug naar 1…..

img_3369Een hele fijne Herfst!

Liefs Marjan, ❤


Pics van Pinterest.

img_3298

 

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.