Maandelijkse Gastblog door: Manon de Wit van Vegan Flavours.
Manon ging zich veel beter voelen, nadat zij veganistisch ging eten. Lees haar verhaal op: www.veganflavours.nl.
Wie weet inspireert het jou ook om -meer- veganistisch te gaan eten.
Deze maand weer een heerlijk hartig recept van haar, Vegan Flavours.
Onion pancakes

1 portie
Ingrediënten: 1 (witte) uit fijngesneden, ½ theelepel komijnpoeder, ½ theelepel kurkuma, snuf zout, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, 1 theelepel oregano, 50 gram quinoameel, 100 ml water en 2 eetlepels ketchup (ongezoet).
Stap 1
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Stap 2
In een apart kommetje meng je de natte ingrediënten.
Stap 3
Voeg de natte ingrediënten nu toe aan het meel en roer dit goed door elkaar met een garde.
Stap 4
De helft van het uienmengsel roer je er voorzichtig doorheen.
Stap 5
Pak een koekenpan en verhit deze goed. Vet in met wat plantaardige boter en als je een kookring gebruikt, vet je deze ook even goed in.
Stap 6
Bak nu 4-5 pancakes van het beslag. Wanneer de bovenkant droog begint te worden, kan je de kookring verwijderen en de andere kant van de pancake bakken.
Stap 7
Intussen kan je de andere helft van de uien aanbakken. Pak een koekenpan of een steelpannetje. Doe hier wat plantaardige boter in of een scheutje water en wanneer de uien glazig zijn en een beetje aangebakken, dan kan je het gebruiken voor je topping.
Stap 8
Stapel de pancakes bovenop elkaar en maak af met de gebakken uitjes, ketchup en eventueel nog wat gedroogde uitjes.
DROP US A LINE!