inspiratiecoaching·Slow Life

Hoe ontdek ik mijn missie?

             LOVE SLOW LIFE         

  🐌🐌🐌🐌

Je hebt een missie, maar heb je die in je bewustzijn? Waarom is het fijn je missie bewust te hebben? 

img_0913

Je missie geeft je gevoel voor de ZIN van jouw leven. Waar jij voor wilt gaan. Het hangt samen met je visie op het leven, je passie en talenten. Een mooi pakketje. Het is fijn het bewust(er) te krijgen, omdat het je helpt bij keuzes maken. Je kan veel makkelijker dingen wegstrepen die niet passen bij je missie, dan als je missie niet helder in je bewustzijn zit.

Slow Life is ook wakker worden aan je missie, je passie, je visie.

Hoe ontdek ik mijn missie?
  1. Maak een moodboard, pak een stapel tijdschriften en zoek plaatjes en teksten die je aanspreken en je ZIN in het leven verbeelden en verwoorden. Lees HIER meer.
  2. Hang dit op een zichtbare plek en laat je er een periode door inspireren. Als je ideeën invallen schrijf die dan op.
  3. Loop met de vraag: Wat is mijn missie? Zonder al een antwoord te willen vinden, zodat je open staat voor invallen, ´toevallige´ dingen of ontmoetingen die je inspireren. Verzamel zoveel mogelijk beelden, woorden, inspiraties.
  4. Neem na een periode alles wat je verzameld hebt bij elkaar en zoek daar een rode lijn in. Wat komt vaak terug? Wat maakt je blij en geeft energie?
  5. Formuleer een eerste visie en/of missie. Hoe voelt het? Schaaf bij. Loop er weer een tijdje mee.
  6. Schrijf tien steek woorden op die bij je opkomen na dit proces. Schrap er daarna 5 en daarna nog eens 2. Schrijf met de overgebleven 3 woorden je missie in een heldere zin.
  7. Schrijf daarna je missiestatement, maak er een mooi blad van en hang het ergens op. Je kan het altijd nog aanscherpen. Het kan niet fout zijn!

Bij (lastige) keuzes in je leven bekijk je je missiestatement en je zal zien dat het eenvoudiger is om een keuze  te maken die je missie ondersteunt.

Zo had ik een keer een heel mooi beeld van mijzelf in Spanje. In een wit huis, met een img_0983grote veranda die uitkeek over zee. Bankjes met gekleurde kussens erin. Thee, fruit en groente in overvloed om te delen. Je kon binnenkomen en genieten van het uitzicht, een kopje thee, ik maakte wat te eten. Ik kwam bij je zitten in een gele jurk (hihi), en ik luisterde.

Dit beeld gaf mij rust, omdat ik bevestigt zag wat het belangrijkste is wat ik te bieden heb. Namelijk een warme plek creëren om je aan te laven en echt naar iemand te luisteren. De keuzes die ik nu maak hebben vaak te maken met dat beeld. Door dit beeld kan ik veel meer ZIJN, i.p.v. dat ik denk van alles te moeten doen om er te mogen ZIJN…

Wat niet wegneemt dat ik natuurlijk veel meer doe dan zitten, kopjes thee drinken en luisteren. Maar in essentie is dat wie ik ben, wat ik goed kan en wat via allerlei manieren vorm krijgt.

Zie je dat het heel eenvoudig kan zijn? En je missie en passie heel dichtbij te vinden is?

Ik hoop dat je hierdoor geïnspireerd bent en je missie scherper in je bewustzijn komt.

🌷Fijne voorjaars week🌷img_0981

Processed with Rookie Cam

 

Liefs Marjan, ❤

 

😉R IS DUS GEEN HAAST.


Pics: Pinterest en mijzelf.

Vragen of opmerkingen: MAILtoMARJAN

img_0898

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.