inspiratiecoaching·Slow Life

Let’s talk about sex

img_0238Mijn 150 ste blog, gaat over Seks. Vanuit mijn vak Psychologie kan en mag ik daar niet omheen, maar het  kwam er nog niet van, hmmm best lastig, want ik wil persoonlijk zijn en dat vind ik met seks toch lastiger dan met andere onderwerpen, merk ik.

Maar ik ga het gewoon doen. (Zie ook mijn blog: De schaamte voorbij…). Tijdens voorbereidingen zag ik dat ik aan 1 blog niet genoeg zal hebben, dus er komen er meer. Ik begin gewoon voorzichtig, net als egeltjes…

 

Seks hoort bij Slow Life, omdat het tijd, aandacht en ontspanning vraagt om er volop van te kunnen genieten.

LOVE SLOW LIFE

Genot is voor iedereen weggelegd, in Mindful sex, van Claudia Blake, lees ik dat elk lichaam gebouwd is om van te genieten. Bij kleine kinderen zie je dat heel goed, glijend van een glijbaan, genieten ze volop. Heerlijk knuffelen, ze bewonen helemaal hun lichaam.

Ergens verliezen we het totale bewonen en genieten van ons lichaam. Maar herken je wel dat je van binnen uit kan voelen waar je behoeftes liggen, wat je fijn vindt.

Wat veel gebeurd is, dat je allerlei gedachtes hebt hoe je eruit moet zien om sexy te zijn en daaruit volgt de aanname, dat je dan pas kan genieten. Dan kijk je van buitenaf naar je lijf , naar hoe sexy je bent.

Elk lichaam is Oke voor seks en genot. Van dat gevoel uit ben je Sexy, mooi en aantrekkelijk. Hou van je lijf, onvoorwaardelijk.

Toen ik jong, donker blond en slank was, was ik veel onzekerder over mezelf dan nu. Jammer, hè? Dat neemt niet weg dat ik enorm genoten heb van het ontdekken van seks. Gelukkig heb ik geen nare ervaringen opgelopen. Hooguit het gebod van mijn moeder die zei dat je ‘het’ pas deed als je van iemand heel veel houdt. Nou ja, dat heb ik niet opgevolgd hoor. Hahahaha.

Nu ik 15 jaar een relatie heb, de langste tot nu toe, merk ik dat seks alleen maar leuker wordt. Je kent elkaar door en door, het is enorm vertrouwd. Er is geen angst/behoefte meer om zwanger te worden, dat hoofdstuk is al 10 jaar geleden afgesloten. De overgang is ten einde aan het raken. (Hoop ik.) En dat alles is heerlijk bevrijdend.

De rijpe vrouwen schijnen dit vaak te ontwikkelen en dat zijn dus vrouwen die enorm kunnen genieten en zich niet bekommeren om hang borsten of wat vet. Of daar zelfs juist van genieten. Schoonheid die van binnen uit komt, door zelfvertrouwen.

We worden niet meer nagefloten op straat, maar wie mist dat? We lachen innerlijk om onze vrijheid en het plezier van optimaal genieten.

Let’s talk about sex.

img_0242De afstemming is essentieel bij seks. Die begint al bij het ontbijt of zomaar een aanraking of een grapje, een wens uitspreken. De spanning opbouwen kan de hele dag duren, het is een heerlijk spel. Als je de ontspanning en ruimte kan voelen. Kan  je die ruimte creëren? Voor jezelf, voor je partner?

TIP: Bedenk voor jezelf een manier om je partner te verrassen met aandacht, tijd en dan vaak als vanzelf ook een heerlijke vrijpartij.

Zeker met een druk gezin en kleine kinderen schiet dat er snel bij in. 

TIP: Laat moeheid niet de overhand krijgen of te vaak als excuus dienen om geen seks te hebben.

BOEKENTIP: In bed of op de keukentafel, Hoe vrouwen seks beleven van Corine Koole. Opgetekende openhartige monologen van vrouwen.

De kwaliteit is belangrijker dan de kwantiteit, maar laat er geen maanden tussen zitten. Jij bepaalt zelf met je partner wat goed voelt. Vaak merk je wel dat er irritaties ontstaan als er te veel tijd tussen gaat zitten.

Het geeft ruimte om er met elkaar over te praten en het als prioriteit te blijven zien in je relatie.

Seks is een spiegel van hoe je -nog- met elkaar in verbinding staat. Kan je die spiegel gebruiken om, als het even wat minder gaat, met je partner daar dan wat mee te doen?

Lees ook mijn vorige blog die hier behulpzaam bij kan zijn. Vragen staat vrij.

Heb je geen relatie? Er zijn leuke sites of apps om mensen te ontmoeten, b.v. 

Oefening: Let’s talk about sex

Maak van je slaapkamer een heilige ruimte, met kaarsen, wierook, schoon beddengoed. Wat je mooi en fijn vindt, zeg er niks over en verras je partner ermee…

Fijne week, met spannende ideetjes om uit te voeren.

Liefs Marjan ❤


Vragen staat vrij:  MAILtoMARJAN.

Reacties vind ik leuk, dat kan hieronder.

                      ER IS DUS GEEN HAAST, 😉


Pictures van Pinterest, tag: seks, kunst.

Volgende week: meer over Mindful Sex

7 gedachten over “Let’s talk about sex

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.