inspiratiecoaching·Magische Maandag·Slow Life

Buddhabowl, lekker Zen in de keuken

Gaande weg de week krijg ik altijd een ingeving voor mijn volgende blog. Ik  loop daar wat mee, zoek vast wat plaatjes erbij of maak zelf foto’s. Heerlijk om dat zo op  te bouwen. 

Het was koud buiten en dat vraagt om lekkere warme dingen in huis. Vandaag spitsen we ons toe op de warmte die je vanuit de keuken kan creëren. En daarbij de aandacht en creativiteit die hoort bij Slow your Life.

                                                                LOVE SLOW LIFE

Steeds vaker kom ik de Buddhabowl tegen. Het is een fijne en makkelijke manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het ziet er kleurrijk uit en geeft alle voedingsstoffen die nodig zijn. Het is Vegan en je kan er oneindig mee variëren. Lees HIER hoe je het maakt, inclusief filmpje.

Als dat niet top is?

Het past bij Slow Life,  maar het kost je geen uren in de keuken. Wat toch wel weer handig is met een gezin, b.v.

Want Slow Life betekent niet niks doen of sloom bezig zijn. Er hoort best actie bij. De uien snijden of een pompoen soldaat maken, daar is inspanning voor nodig. Met volledige aandacht is dat heerlijk. Inspanning kan tegelijk ook ontspanning zijn op die manier.

Wat belangrijk is bij Slow Life, is je dag, je leven zo inrichten dat je er vreugdevol en ontspannen bij kan zijn. Dat je kan ontwikkelen in jouw tempo en doet wat bij je past, er balans is tussen actie en ontspanning.

Je meer kan bereiken door minder te doen. Dat heeft vooral met keuzes, focus en aandacht te maken. Hier kom ik zeker nog op terug.

Hoe kan je ZEN in je keuken brengen?

Zen in je keuken betekent een ruimte waar overzicht is en je met rust een aandacht je eten kan bereiden.

Heb je overzicht m.b.t. je kruiden, je voorraad, je servies? Hoe doe je inkopen? Is het gezond en kleurrijk wat je maakt?  Voel je dat er warmte uitgaat van de ruimte en het werken daar?

De liefde die je daar creëert zal je -gezin- verwarmen.

OEFENING: Buddhabowl, lekker Zen in de keuken.

Kijk eens rond in je keuken. Hoe voelt het aan? Geeft de ruimte je inspiratie? Is er overzicht? Kan je wellicht wat -meer- overzicht creëren de komende week? Door b.v. je voorraad eens door te lopen, is alles nog goed? Wat gebruik je veel en wat nooit? Kan er wat weg? Begin met 1 kastje helemaal leeg te halen en dat opnieuw te ordenen.

Hopelijk inspireert het je de keuken te herzien en daarna een lekkere maaltijd te maken. Met aandacht en verse ingrediënten. Zo gevarieerd als een Buddhabowl. Het hoeft dus niet uren te kosten, maar wel met je aandacht en liefde, dat is eigenlijk de oefening.

Kan je vervolgens ook je aandacht houden bij het opruimen en afwassen? Of het samen doen en daar dan plezier bij te ervaren.

In feite kan alles een mindfulness oefening zijn of een activiteit om de band te versterken met jezelf, je relatie of je gezin.

img_0036Lekker zingen bij de afwas of spontaan een goed gesprek hebben. Ik vind het zelf heerlijk om alleen die klusjes te doen en me eraan op te laden. De beweging van opruimen, dat ik het voor mijn ogen mooi zie worden, daar kan ik van genieten.

Ik voel me in mijn element in de keuken. Ik kook regelmatig Vegan bij retraites, waarbij mindfulness geoefend wordt. 

TIP: Misschien is het voor jou een ‘must’ om te koken, maar kan je er toch eens met een Mindfulness/Slow Life blik naar kijken? Kan je een klein dingetje veranderen, waardoor het je meer plezier geeft?

Fijne week met veel lekker en gezond eten.

Liefs Marjan, ❤


Vragen kan je me stellen via MAILtoMARJAN.

Reacties vind ik ook leuk, dat kan hieronder.

                                                       ER IS DUS GEEN HAAST, 😉


Pictures: Tnx Pinterest en van mezelf.

2 gedachten over “Buddhabowl, lekker Zen in de keuken

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.