inspiratiecoaching

Dagelijkse Inspritatie via Instagram

Nieuwtjes van een Inspiratieblogger.

Afgelopen week ben ik begonnen om op Instagram een ‘Inspiratie van de Dag’ te delen. Als je me nog niet volgt op Instagram kan je deze eerste ‘miniblogjes’ van me hieronder vinden. Spreekt het je aan dan kan je me vinden op Instagram via: @inspiratieblogger.

Komende week bereid ik me voor op een reisje Barcelona, wat al heel lang op mijn ‘bucketlist’ staat, zo spannend. Mijn verse blog vind je pas eind volgende week weer. Ik heb inmiddels een eigen domein voor mijn blog: marjanzevenbergen.blog, That easy, 🙂

Zo groeit het gestaag.


‘Miniblogjes’

img_2467I Passie, je moet je passie volgen, je onderneming groot laten groeien, ervoor gaan… dat raakt me altijd, ik denk jaaaah, maar krijg er ook stress van. Sinds afgelopen jaar ongeveer zie ik het anders, zeker zoveel mogelijk dichtbij jezelf komen en voelen wat je hart het liefste wil. Maar hoe dat er vervolgens uitziet, daar wil ik geen druk meer opzetten. Dat kan moeiteloos gaan, dan klopt het. Mijn eigen praktijk heb ik afgelopen jaar op een heel laag pitje en ik heb weer een baantje erbij. Ik erken dat het ondernemen niet mijn ding is, niet mijn passie. Dat ik mijn passie op een andere manier deel dan met commercieel belang eronder. Dat gaf me enorm veel rust, niet meer hoeven denken in projectjes, maar steeds dichter bij mezelf te gaan staan. En nog zet ik stapjes om het meer in balans te krijgen en te voelen wat klopt? Kijk vandaag eens kritisch naar hoe het bij jou vorm krijgt om dichtbij je hart, je diepste wensen te komen. Schrijf er eventueel over en voel goed na waar je energie en zin voelt en waar niet. Voor iedereen ziet het er anders uit om met passie te leven. Maak jouw verhaal💕🕯💕. Kaarsje opsteken voor jouw passie, met dit gure weer, lekker binnen gezellig maken. Als het even droog is, glip ik naar buiten voor mijn Daily walk.

img_2466II Vrijheid, met gedachten en vast gezette concepten maken wij ons onvrij. Bijna dagelijks ontmantel ik een idee over mezelf of het leven waarvan ik dan ineens zie dat door het te geloven ik mezelf vast zet. Net als een vogeltje in een kooitje met het deurtje open… er is altijd een mogelijkheid het te herzien en dat maakt vrij, geeft mogelijkheden. Kijk vandaag eens naar een idee, concept of gewoonte die je dwars zit, die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Wat als het niet (meer) klopt? Zie je hoe je er gehecht aan bent geraakt? Door er bewustzijn over te krijgen laat het vanzelf los…

img_2465III Demonen, een paar weken terug heb ik me verbonden met het boeddhisme door middel van een ceremonie. Dat was heel indrukwekkend. Ik heb er een blog over geschreven (zie link in bio, Een glimpje van de Boeddha). Het geeft mij kracht en inspiratie me er nog verder mee te verbinden en in te verdiepen. In het leven komen we op allerlei manieren onze demonen tegen, op dit plaatje heel letterlijk, maar het zit voor een groot deel in je eigen denken. Als je steeds meer de rust en aandacht van de Boeddha In jou kan ervaren, door oefening, kan je daar ook steeds helderder naar kijken en zal het beetje bij beetje je niet meer van je stuk hoeven brengen. Sommige mensen hebben ineens een totaal inzicht, het directe zien van de ultieme waarheid. Maar die hebben ook zeker al vele demonen in ‘de bek moeten kijken’, lees de biografie van Byron Katie bv. eens. Vecht niet tegen demonen (alles wat je indeelt bij het kwade), maar zie ze en zie ze steeds meer voor wat ze werkelijk zijn… niet jouw ware zelf, die blijft altijd zuiver en heel. Kan je vandaag kijken hoe je daar contact mee hebt? Wat is jouw manier om je te ontspannen en je open en vrij te kunnen voelen, al is het maar een glimpje van herkenning?

img_2468IV Creativiteit, het leven neemt allerlei vormen aan en is oneindig in zijn creativiteit. Ook wij zijn vorm en brengen vorm aan in het leven. Uniek, geïnspireerd en creatief. Waar ligt jouw talent? Wat doe je graag? Waar komt jouw creativiteit het best tot uitdrukking? Dat kan zijn hoe je je kinderen opvoed tot prachtige illustraties maken. Of werken met hout, wol, papier? Is het meer muziek of schrijven? Hoe je met mensen omgaat of vergaderingen leidt…. allemaal creatie. Kijk vandaag eens wat jou het meest aan het hart gaat en maak je daar genoeg ruimte voor?

img_2469V Verwondering, als je de kunst van het verwondering verstaat, dan is een bevroren druppel aan een blaadje al een wonder. Dan zijn er eigenlijk overal wondertjes te zien. Dat kost niks, alleen maar je aandacht en rust om het te kunnen waarnemen. Dat maakt je wereld zo mooi. Maar door haast en onrust ontgaat het je. Kan je vandaag je pas vertragen en de wondertjes waarnemen? Al is het er maar 1.

img_2470VI Eenvoud, geluk vind je in eenvoud. In de fijne, warme dingen. Een mooie tak in een vaas, warme sokken, een goed gesprek. Kijk vandaag eens naar waar je echt van opkikkert, je hart warm van wordt. Een duurzaam rustig warm hart door de diepte die eenvoud brengt. Het grootse, hoogdravende zal je van kunnen merken dat dat veel oppervlakkiger is, makkelijk vervliegt en je er weer meer van nodig hebt.

img_2471VII Doen wat je kan, dit is een mooi en belangrijk Boeddhistisch uitgangspunt. Doen wat je kan is ook een grens. Vaak voel ik me zo beperkt in wat ik kan doen om de wereld mooier te maken. Maar ik leer dat als ik goed voor mezelf zorg en vervolgens doe wat ik kan, dat het beste is voor iedereen. Als ik over mijn grens ga, schaad ik daar weer iets of bv. mijn gezin mee. Inspiratie voor vandaag: Hoe doe ik wat ik kan in balans? Loop daar eens mee en kijk vandaag een paar keer hoe dat gaat bij jou. Gewoon waarnemen probeer er geen oordeel aan te geven.

Liefs Marjan, ❤                                         ‘To Inspire is to make the world more colourful.’

See you on Instagram too? @inspiratieblogger


Pics van mezelf en pinterest.

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.