Magische Maandag

Stille Krachten

Wat me opvalt is dat heel veel over succes en succesvol worden gaat op social media. Bij ´de wereld draait door´ heb ik ook vaak het gevoel dat je vooral succesvol moet zijn. Een vraag die vaak terugkomt: Je hebt ´dit´ allemaal bereikt wat wil je verder nog in je leven? Daar weten mensen vaak geen raad mee, met die vraag.

Het irriteert me, het valt me op. En ik vind mezelf niet bijster succesvol. Kan best daaraan liggen hoor.

Maar toch, als ik eerlijk ben, ben ik dat wel. Als ik me niet vergelijk met al die succesvolle uitingen en trajecten ´hoe succesvol te worden´, die aangeboden worden op het wereld wijde web.

Als ik gewoon naar binnen kijk en voel, dan voel ik me rijk en ervaar ik succes. In het moment, kan het er ineens zijn.

Succes momentjes.

Het lukt om met aandacht bij een ander te zijn, te luisteren, samen te lachen of verdriet te delen. Met verwondering kijk ik met mijn gezin naar allerlei dingen die ons opvallen tijdens een wandeling in Limburg. Het lukt me om boodschappen te doen en te koken en het gezin aan tafel te hebben zitten, niet altijd zonder slag of stoot.

Afgelopen maand ben ik veel voor mijn werk in het ziekenhuis geweest en heb zoveel mooie mensen aan het werk gezien. Mensen die met passie er zijn voor anderen die ziek zijn of een ongeluk hebben gehad. 60+ ers, die zich inzetten voor het vervoer van patiënten, vrijwillig. Ga er maar aan staan om midden in de nacht aan een operatie te beginnen. Met urine, bloed, poep, wondvocht geconfronteerd te worden op allerlei manieren…

Prachtig teamwork en heel veel liefde en aandacht voor het vak en de mensen.

Wow, dat zijn de stille krachten van onze maatschappij. Dat is succes! Zonder succesvol te willen zijn. Onvoorwaardelijk. 

Ik ken mensen die al jaren met liefde met mensen werken in de zorg. Wat is hun geheim dat ze dat kunnen?

Ik vroeg het aan iemand en hij zei dat je het alleen maar kan, doordat je ook ziet wat het met de ander doet. Dat is wat je ervoor terug krijgt. Dat is de balans van het geven van zorg en het ontvangen van waardering of kleine ontwikkelings stapjes.

Niet altijd direct waarneembaar, heel vaak ook wel. Dit soort succes momentjes vullen je hart en daardoor kan je ook weer schenken.

Wat heerlijk dat deze stille krachten er zijn en van mij verdienen ze allemaal veel meer waardering.

In de media hoor je de slechte geluiden voornamelijk, maar ga maar eens een dag in een ziekenhuis of verzorgingstehuis meelopen. Dan zul je geweldig mooie momentjes zien. En er zijn heel veel mensen die net als moeder Teresa zich onbaatzuchtig geven voor Zorg voor een ander.

De stille krachten, de warme succesvolle mensen. Een grote hug voor jullie allemaal!

Liefs Marjan, ❤


Foto credits: justcutepics.com, eigen foto van magnolia.

Scroll nog even door voor een reactie, leuk!

Hoe ervaar jij het? Wat is succesvol zijn voor jou?

Dit was de eerste blog weer, namijn zomer stop. Heb je een onderwerp of vraag waar je graag een blog over wilt lezen. MAILtoMARJAN

7 gedachten over “Stille Krachten

  1. Voor mij heeft “succes” ook een stukje te maken met “durven” … Bv. aan een blog beginnen vond ik best wel eng, in het begin, maar daar dan toch aan beginnen, dat vond ik zelf wel een succes(je), dat is een stukje je angst en (onterechte) bezorgdheden overwinnen hé ?

    Geliked door 1 persoon

  2. Laatst heb ik op mijn werk afscheid genomen van een collega die 25 jaar s nachts in een instelling heeft gewerkt voor verstandelijk beperkte mensen. Nachten lang heeft zij dit met heel veel liefde, zorg gedaan. Een ontzettende warme, succesvolle, stille kracht.Ik stuur dit stukje aan haar door! XXX Marcia

    Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.