inspiratiecoaching·Vrije Vrijdag Inspiratie

Lotusbloem

Voorlopig de laatste vrije vrijdag inspiratie blog. Ik ben met dit blog in september weer terug. Ik schrijf nog wel over mijn vegan en suikervrije avonturen op: Vegan & Suikervrij, inspiratie, recepten en info. Zie ik je daar?

 

Avalokiteshvara; Een bodhisattva* die de compassie van alle boeddha’s belichaamt. Ze is waarschijnlijk de bodhisattva die onder boeddhisten het breedst wordt gerespecteerd. In het Vajrayana boeddhisme staat Avalokiteshvara bekend als Padmapani, De Houder van Lotus.

Er zijn vele afbeeldingen van Avalokiteshvara. Zij inspireert mij enorm. Toen ik weer begon met serieus mediteren en retraites had ik telkens een beeld van wel duizend armen die mij omhulden. Dat deed me later denken aan Avalokiteshvara en ik heb haar opgezocht.

Het is nodig om je gekoesterd te weten, zodat je in je kracht kan staan. 

Er zijn zoveel mooie dingen te vinden in het leven die je daarbij kunnen helpen. 1 ding is voor mij het Boeddhisme en mediteren. Een andere is de natuur.

Deze week kwam ik  prachtige lotussen tegen en heb er passende quotes bij gevonden. De Lotus bloem verscheen ineens voor me, toen we een net ander weggetje namen dan anders. Zo dichtbij kan het dus zijn. Hou je ogen open, 😉

En vanmorgen dit schouwspel:

 

Hele fijne zomer, lekker genieten van alles om je heen. Inspiratie opdoen en heel veel lief hebben van wie je lief is, xxx

Liefs Marjan, ❤


Foto’s van mezelf en op google gevonden.goddesses, bodhisattva of compassion, bringers of good fortune.

*Boddhisattva: Verlicht wezen.

 

2 gedachten over “Lotusbloem

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.