inspiratiecoaching·Magische Maandag

Met blote voeten de aarde kussen

Een  levensvraag onder de loep. Soms is het erg persoonlijk en heb ik een mailuitwisseling met een lezeres. Zo'n uitwisseling  kan tot een thema voor een blog leiden. Het inspireert mij om op onderzoek uit te gaan en er een mooi blog van te maken, ik hoop dat het jou ook inspireert. Heb je ook een levensvraag? Die kan je stellen via MAILtoMARJAN en dan kijken we wat er ontstaat. Je krijgt in ieder geval altijd antwoord. In juli en augustus heb ik een blog sabbatical, lees hier meer: KLIK.

Verbinding

Het leven kan te overweldigend zijn, waardoor je jezelf terugtrekt. Dit kan allerlei redenen hebben. Het kan belangrijk zijn dat te onderzoeken en hulp te vragen. Ik wil hier wat vertellen over op een eenvoudige manier -weer- verbinding te gaan leggen met de stroom van het leven als het voor je gevoel nogal doelloos is, allemaal.

Het doel van het leven is te vinden in de betekenis die jij er zelf aan geeft.

Zoals je in mijn vorige blog hebt kunnen lezen vond ik een enorme zin door met volledige aandacht dingen te doen. Nadat ik jaren lang het meer zag in carriere maken en zelf wat voorstellen. Met een zelfde soort intentie, die er nog steeds is, nl: anderen helpen. Wellicht ben ik iemand die van nature een helper is. Zo kan je een leraar zijn een kunstenaar een ambachtsmens, etc. Dit kan weer allerlei vormen aannemen. Zo is een schrijver of een dichter een kunstenaar in mijn ogen.healing

Het allermooiste is om een levenskunstenaar te kunnen zijn.

Wat je talenten ook zijn, waar je aandacht naar uitgaat, kan je dat met flair en focus doen? Kan je met aandacht zijn bij wat je doet? Het antwoord zal JA zijn, maar ook heel vaak niet. Heel vaak vertrek ik ook in mijn hoofd en wil dan van daaruit sturen. Dan heb ik niet echt in verbinding met mezelf en met de levensstroom.

strandIn aandacht leven leren we niet op school, het vraagt oefening. Je aandacht kun je trainen net als je je lichaam traint met beweging.

Hieronder  3 krachtige, eenvoudige oefeningen.

  1. Met blote voeten in het gras,  door het zand op het strand, de aarde in de tuin, lopen. In de zomer is dat makkelijker, daarmee maak je direct contact met de aarde en zijn oneindige energie. Met aandacht je voeten plaatsen, als het ware kus je met elke stap de aarde. Stap voor stap voor stap.
  2. Stil zijn met jezelf, helemaal niks doen. Zitten, liggen, verder niks. Laat opkomen wat er komt. Probeer niet aan je gedachten aan te haken. Observeer, je bent oké. En zie dat je gedachten komen en gaan. Je bent er op dit moment, nu even niks, andere momenten creëer je en doe je wat nodig is. Je hoeft nergens heen, niks voor te stellen, gewoon er zijn.
  3. Schrijf dagelijks in een dagboek. Schrijf minimaal 3 blz., weet je niks te schrijven, schrijf dat dan op. Er zal vanzelf wat anders komen. Heb vertrouwen.

Deze oefeningen VAN NIKS kunnen je, als je het een tijdje vol kan houden veel schenken. Laat je verrassen. Vanuit het niets, het even leeg en stil zijn, vanuit het aarden met je blote voeten, vanuit zomaar wat schrijven, verschijnt er wat. Wat dan ook, neem het serieus en zie het als waardevol. Milde, lieve, fijne aandacht voor jouw mooie zijn. Wat je aandacht geeft zal groeien…

Je maakt verbinding met de natuur, met jouw natuur.

Liefs Marjan, ❤


basic lifeTasha Tudor:

“Nowadays, people are so jeezled up. If they took some chamomile tea and spent more time rocking on the porch in the evening, listening to the liquid song of the hermit, thrush they might enjoy life more.” Van: tabita57.blogspot.com

 

 

earthing

 

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.