inspiratiecoaching·Vrije Vrijdag Inspiratie

Ontspannen richting de zomervakantie, 7 tips.

Afgelopen weken, na mijn retraite, had ik eigenlijk te veel op mijn bordje. Leuke dingen, maar niet genoeg tijd voor mezelf om terug te trekken, lanterfanten en op te laden. Zeker als hooggevoelige heb ik dat hard nodig.

Daarom aan mezelf de vraag: Hoe weer meer rust en ontspanning in te brengen? 

Dit blog gaat over de laatste weken richting de zomervakantie. Zeker met kinderen zijn dat vaak drukke weken is mijn ervaring. Afscheid van de juf, getuigschrift ouderavond, sint jan, nog wat leuks met de klas van kind 1, kind 2, etc., vakantie voorbereiden, dingen afronden op het werk, etc, etc… Je kent het vast wel. Wellicht ook als je geen gezin hebt.

Elk jaar denk ik het nu wel te kunnen overzien, omdat ik heel goed weet hoe het gaat. En toch overvalt het me altijd weer….

Wat te doen??? 

7 Balans Tips -voor mezelf en ik hoop dat je er ook wat aan hebt, 🙂

  1. Kijk vooruit in je agenda en plan niks bijzonders er meer bij. Er komt namelijk nog genoeg wat aandacht vraagt en ook leuk is. In Noord Holland is de zomervakantie over 6 weken. Dus blok wat dagen af, het hele weekend of door de weeks waarop je tijd hebt om de extra dingen te kunnen doen en ook om te ontspannen. 2 van de 7 dagen is denk ik wel nodig. Hou je er ook aan. Een afspraak met jezelf is net zo belangrijk, zo niet belangrijker dan een afspraak met een ander.
  2. Anticipeer meer op wat komen gaat. Koop b.v. nu alvast op je gemak de cadeautjes voor de juf, vakantie inkopen of doe andere dingen die wat tijd vragen om er wat leuks van te  maken, wacht niet tot het laatste moment. Nu kan het nog in ontspanning gebeuren.
  3. Hou een goed ritme erin. Ga op tijd naar bed, eet goed, neem per dag een momentje(s) voor jezelf, beweeg genoeg (30-60 min. wandelen/fietsen o.i.d.).
  4. Draag extra zorg voor je energie. Neem een stapje terug. Waardoor je weer oplaad. De maatstaf is dat je kan voelen dat je energie niet helemaal ´weg is gegeven´. Hou als het ware een residu, waardoor je onverwachtse dingen op kan vangen en niet op je reserves gaat leven.
  5.  Relativeer. Niet alles hoeft af. Niet alles kan perfect zijn. Uiteindelijk komt het toch allemaal goed. Maak het jezelf makkelijk, daar waar je voelt in perfectie te gaan, doe het een tandje minder, ik weet zeker dat het dan ook nog oké is….
  6. Geniet van alle gezelligs die deze periode heeft.
  7. Lach om je IK-je wat zich altijd zo druk maakt om van alles. Lach om het leven en geniet van de zon, ook al is ie achter de wolken.

Fijne weken!!  Ik kom nog langs met meer blogs over ontspannen leven.

Liefs Marjan, ❤


Welcome to MAIL to MARJAN

img_0050

4 gedachten over “Ontspannen richting de zomervakantie, 7 tips.

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.