inspiratiecoaching·Vrije Vrijdag Inspiratie

Hoe leuk is het je dromen te vangen?

Dromen vangen

In mijn blogs heb ik het vaak over je passie volgen en je dromen waar maken. Daarom vandaag op Vrije Vrijdag Inspiratie een plog (picture blog) over het maken van een dromenvanger.

Vanuit de Indianen werden dromenvangers gemaakt met takjes, draad, veren. Het was om vervelende dromen en nachtmerries te vangen. 

Ik dacht als je nou geen idee hebt wat je passie of je droom is (dat kan ver weggezakt zijn). Dan kan met de intentie om die droom weer te vangen een dromenvanger gemaakt worden.

Al is het alleen maar omdat het heel leuk is om te doen. En wie weet vang je je droom weer.

Bevrijdt je droom uit het stof van allerlei dingen die ze in je leven hebben vervaagd, :-).

Droom vooral groot. Een klein ding kan voor jou een grote droom zijn. B.v willen jouw handen al heel lang iets maken, maar komt dat er maar niet van. 

Dan is een dromenvanger een leuk begin.

Wat heb je nodig?

Wilgentakjes of ijzerdraad (wat jij maar bedenkt) om een cirkel van te maken. Je kan ook een tak nemen om dingen aan te hangen.

Draad, veertjes, van alles wat je vindt en mooi vindt buiten, in je lapjesmand of kleine dingetjes die je en al tijden in een la bewaard. Naald, haaknaald, schaar. Je zin en fantasie.

Alles kan en het kan niet fout gaan.

Aan de slag

Vorm een cirkel in de grootte die jou aanspreekt en bekleed die met een soort web, door met een draad de cirkel te omwikkelen en op allerlei manier door de cirkel heen te gaan.  Of iets te haken en dat erin te naaien.

Zie pics voor variatie en tips. Laat je handen en hart spreken en ga gewoon lekker aan de slag. (Pssst, het kan echt niet fout gaan).

Hang hem als hij klaar is op in je slaapkamer.

Zorg dat je een boekje en een pen naast je bed hebt liggen, zodat je meteen bij het ontwaken over je gevangen dromen kan schrijven…

Veel plezier en goed weekend.

~ Marjan,


Sharing = Caring 

4 gedachten over “Hoe leuk is het je dromen te vangen?

  1. Mooi ! Ik ben dol op dromenvangers heb er inmiddels al aardig wat. Helaas zelf nog nooit een zelf gemaakt maar wie weet. Bij de kinderen op de kamer hangen ze ook in mooie regenboog kleurtjes .Ik weet zeker dat het werkt.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuk idee! Ik hou erg van kransen maken, van takken, bladeren en bloemen al dan niet gedroogd. Er ligt nog veel kosteloos materiaal op me te wachten en een hele doos vol met knopen, van mijn moeder er ook nog bij….Het is nu zo leuk om de uitgebloeide narcissen bloemen aan een draad te rijgen, zie de foto op Witte Donderdag op mijn Facebook pagina. Soms drogen de bloemen al op in de vaas.
    Er liggen nu takken op me te wachten op het balkon, eens zien wat dat wordt! Lekker twee zondagen achter elkaar! Knutselen maar!

    Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.