inspiratiecoaching·Magische Maandag·Persoonlijke ontwikkeling

Geheim 7: Authenticiteit

In een serie ´Het Voorjaar komt´ gaan we kijken hoe je persoonlijk ook tot bloei kan komen. Ik heb 7 geheimen kort beschreven en vandaag gaan we wat dieper in op het zevende geheim/persoonlijke ontwikkeling wegwijzer.

7. Authenticiteit

De beschermingslagen brokkelen af en je komt weer terug in de mal waar je uitgekomen bent, als het ware. Los van overlevingsgedrag. Het kan zomaar even zo voelen en door onderstaande geheimen meer te gaan leven kom je er steeds dichterbij. Bloei je helemaal op .

Stel je eens voor dat de zin van het leven slechts jouw geluk zou zijn -dan zou het leven verworden tot een meedogenloze en gevoelloze zaak. Je moet de wijsheid van de medemenselijkheid omarmen. Je verstand en je gevoel vertellen je dat de zin van het leven bestaat uit het dienen van de kracht die jou op deze wereld zette. Pas dan wordt het leven een vreugde.

                                                                                                                                  ~ Leo Tolstoj

De voorgaande geheimen helpen je allemaal met het verwerven van meer kunnen zijn wie je werkelijk bent, jouw ont-wikkelings weg. Als je daar je levensstijl steeds meer op aanpast, zal je opbloeien en je authenticiteit weer kunnen leven. Zoals Tolstoj het zo mooi zegt: ‘Het dienen van de kracht die jou op deze wereld zette’.

Het leven wordt dan pas vreugdevol, je zult stralen, zonder er veel voor te hoeven doen. Je zal moeiteloos je omgeving prikkelen met je zijn. Met je liefdeskracht en daar wordt de wereld mooier van. 

Je luistert dan helder naar je gevoel. Je gevoel liegt niet en is zuiver, authentiek. Als je daarmee contact maakt ben je niet in het verleden of de toekomst, maar in het nu aanwezig. Met jouw zijn, die kwetsbaar kan zijn, krachtig of iets daar tussen, dat is allemaal goed. Dat ben jij allemaal.

Uit de Alchemist: ‘Ik ben alleen geïnteresseerd in het heden. Als je je alleen maar concentreert op het heden, dan ben je een gelukkig mens. Dan zie je dat er leven is in de woestijn, dat er sterren staan aan de hemel en dat stammen met elkaar vechten om dat zij deel uitmaken van het menselijk ras. Het leven wordt dan een feest voor je, een groot festijn, omdat het leven het moment is dat we nu beleven.’

                                                                                                                              ~ Paulo Coelho

Laat de geheimen je helpen en maak een mooi plan voor jezelf waarbinnen je je het beste voelt. Genoeg ruimte voor jezelf, voor gezin, voor je werk. Voeding voor je lichaam en ziel. Kijk wat bij jou past en maak dat als hoogste prioriteit voor jezelf, tot dat het als tandenpoetsen vanzelf is ingesleten.

Je zal dan als vanzelf geleidt worden naar jouw doel in je leven, luister maar naar je innerlijke stem en heb lief, ❤

Liefs Marjan ❤

Het volgende blog wordt een extra lang voorjaarsblog over: ‘Eenvoudige methode voor het veranderen van gewoontes’.

Volg mijn blog voor wekelijkse inspiratie, hier rechts kan je dat aangeven. Of via facebook.


Je mag me altijd vrijblijvend mailen: mailto psycholoogbloem

Vorige geheimen: Geheim 1, geheim 2, geheim 3, geheim 4, geheim 5, geheim 6.

Een gedachte over “Geheim 7: Authenticiteit

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.