inspiratiecoaching·Magische Maandag·Persoonlijke ontwikkeling

Geheim 6: Ont-wikkeling

In een serie ´Het Voorjaar komt´ gaan we kijken hoe je persoonlijk ook tot bloei kan komen. Ik heb 7 geheimen kort beschreven en vandaag gaan we wat dieper in op het zesde geheim/persoonlijke ontwikkeling wegwijzer.

6. Ont-wikkeling

Het ontrafelen en ontwikkelen van wat er in je  leven is opgebouwd aan overleving uit onveiligheid en angst is mogelijk en kost geen moeite als je de juiste dingen voor je zelfzorg gaat doen. Opbouwende dingen als meditatie, ritme, ontspanning, bewust kiezen voor kwaliteit voor jouw ziel.

Dit mooie filmpje laat het zien: Ontwikkel je talent stap uit je comfortzone!

Om dat te kunnen is het noodzakelijk dat je je comfortabel kan voelen. Uit je comfortzone kunnen stappen is voor een deel dus je veilig genoeg voelen en voor een deel moed pakken en GAAN. Je niet door angst laten leiden. Daardoor kan je pas ontdekken wat er mogelijk is buiten dat veilige comfort gebied.

In de voorgaande blogs heb je al veel aanwijzingen kunnen lezen om te groeien en bloeien tot wie je werkelijk bent. Je bent ´ingewikkeld´ geraakt door het leven en de kunst is je daar weer van te ont-wikkelen. Laag voor laag kan vallen. Je draait je langzaam uit de wikkel door jezelf dat te gunnen, het echt anders te willen en de dingen te gaan doen die je daarbij helpen.

Jij bent degene die dat in de hand heeft. Lukt het je niet alleen zoek dan hulp. Momenteel geef ik alleen e-coaching, dus stel gerust je vragen via de mail. Of zoek in je omgeving iemand die je vertrouwd.

Ieder klein stapje is essentieel om te groeien. Aan gras kan je niet trekken om het te laten groeien, zo is het met onze groeiprocessen ook. De juiste voeding voor lichaam en geest, een fijn ritme,  goed voelen wat je nodig hebt, nieuwe dingen uitproberen, weer voelen of het klopt hoe je energie en zin in dingen veranderd.

Je kan een week plan voor jezelf maken waarin je naast werk, gezin of andere dingen je genoeg ruimte hebt voor de JUISTE VOEDING om te ont-wikkelen en op te bloeien.byron katie

Voorbeeld: Elke ochtend een half uur eerder opstaan om te mediteren en in je dagboek te schrijven. Iedere week een afspraak met jezelf maken. Ruimte genoeg inbouwen voor ontspanning. Die ruimte voor jezelf even serieus nemen als een afspraak met een ander. 

In een reactie of via de mail lees ik graag wat je inspireert of waar je vragen over hebt.

Ont-wikkelen is een activiteit die dagelijks aandacht vraagt. Hoe doe Jij dat? 

Liefs Marjan, ❤

In het volgende en laatste geheimen blog vertel ik meer over het zevende geheim: 7. Authenticiteit


Je mag me altijd vrijblijvend mailen: mailto psycholoogbloem

Vorige geheimen: Geheim 1, geheim 2, geheim 3, geheim 4, geheim 5.

Mooie tips:

decaremons.blogspot.fr

4 gedachten over “Geheim 6: Ont-wikkeling

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.