inspiratiecoaching·Magische Maandag·Persoonlijke ontwikkeling

Geheim 2: Moeiteloosheid

In een serie ´Het Voorjaar komt´ gaan we kijken hoe je persoonlijk ook tot bloei kan komen. Ik heb 7 geheimen kort beschreven en vandaag gaan we wat dieper in op het tweede geheim/persoonlijke ontwikkeling wegwijzer.

2. Moeiteloosheid

Door acceptatie en een oke gevoel over jezelf, ontstaat er een basis waarbij je moeiteloosheid gaat ervaren. Dit komt omdat je geen weerstand meer biedt tegen wie je bent, wat je voelt en wat je tegenkomt. Je kan gaan zien dat het leven niet tegen je is, maar je draagt.

Hoe minder je wilt doen, hoe meer moeiteloosheid zal je ervaren. Het gaat over de afstemming in het hier en nu.  Als je niet meer tegenstribbelt met je wil. Dus omarmt wat er is (geheim 1), zal het leven moeiteloos voor je worden.

Dat klinkt makkelijk gezegd, dan gedaan. Het is ook haast te makkelijk om waar te zijn. automatismen, overtuigingen en conditioneringen hebben ons van de moeiteloosheid afgeleid.

En toch zijn er momenten op de dag dat de dingen moeiteloos gaan, best veel zelfs. Zeker je gewoontes als tandenpoetsen, douchen, ontbijt maken. Daar denk je allemaal niet zo over na en wordt geen wil op gezet, het gaat moeiteloos. Want je weet hoe essentieel het is en hoeft daar ook niet over te twijfelen. Of het anders te willen.

Dus waarom we dat dan over een heleboel dingen wel doen is eigenlijk best onhandig, niet? En het kost veel energie.

Ik ben een heel interessant ebook aan het lezen over het transformeren van je gewoontes. Het is heel eenvoudig mogelijk om slechte gewoontes naar goede gewoontes te transformeren. Waardoor het ook moeiteloos zal gaan, op een bepaald moment, net als tandenpoetsen.

Ik kom daar nog uitgebreid op terug in een extra lang blog.

Voor nu is het belangrijk om te voelen dat de dingen die je gewoon doet en ook de dingen waar je geen weerstand aan biedt moeiteloos gaan. En dat je dus eigenlijk die moeiteloosheid naar je hele leven zou kunnen uitbreiden. Want er is geen verschil. Alleen wij maken met onze gedachten en weerstanden verschil. We creëren zelf de MOEITE. Door het anders te willen dan dat het is… 😦

Super zonde, toch? Door de komende geheimen te volgen komen je steeds dichterbij hoe je meer uit je leven kan halen. Door je stapjes te zetten richting je dromen. En te zijn wie je eigenlijk van nature al bent. Alleen die laagjes erover heen vragen aandacht en wat werk te doen.

Maar verheug je het is een spannende fijne weg naar tot bloei komen. 

In het volgende blog vertel ik meer over het derde geheim: 3. Flow

Fijne week.

Liefs Marjan, ❤        


Je mag me altijd vrijblijvend mailen: mailto psycholoogbloem     

Waar ervaar jij moeiteloosheid? Leuk als je daar wat over deelt in een reactie hieronder.

moeiteloosheid
let life unfold and flow with it

 

 

 

8 gedachten over “Geheim 2: Moeiteloosheid

    1. Door er een tijdje bewust op te gaan letten. He, hier ging het vanzelf….Momentjes gaan ontdekken. En het verschil gaan ervaren. Zelfonderzoek. Gaande weg komen er nog meer tips, in de volgende blogs, nog 5 in deze serie.

      Like

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.