inspiratiecoaching·Magische Maandag·Persoonlijke ontwikkeling

7 Geheimen om in het Voorjaar op te Bloeien.

De komende 5 weken ga ik bloggen over OPBLOEIEN. Met als finale een wat langer, uitgebreider en verdiepender blog in de week dat de Lente echt begint!

Het voorjaar laat niet lang meer op zich wachten dus laten we kijken wat er op wil Bloeien bij je. Ik geef je daarvoor een aantal geheimen en vertel je meer over de Psychologie van Persoonlijke Ontwikkeling. Vanuit mijn vak Psychologie, Levens,- en Werkervaring neem ik je graag mee, naar hoe je -meer- kan Bloeien,  door je ‘Inspiratie om te Floreren’ te bieden. Het voorjaar is een uitstekende periode daar wat dieper op in te gaan.

img_5673De bloem, komt tot bloei als vanzelf. Kun jij je overgeven aan de stroom van het leven om de bloei te laten komen? Als vanzelf?

 

7 Geheimen om op te Bloeien

Het kan helpen de krachten van de natuur te volgen en benutten, de wintertijd was meer naar binnen gericht en in het voorjaar komt alles weer tot groei en bloei. Het is altijd weer een wonder om dat mee te maken, vind ik. Bij jezelf kan je ook voelen dat er in het winterse zich krachten hebben verzameld om nu mee naar buiten te komen. Wat zijn geheimen die daarbij kunnen helpen?  Ik noem ze persoonlijke ontwikkelings wegwijzers. Ze geven een richting aan en jij kan die weg inslaan. Op deze geheimen ga ik de komende weken dieper in.

  1. Omarmen van wat is; alles wat er op je pad verschijnt is zoals het is. Je kan het anders willen, je kan er op allerlei manieren op reageren en dat bepaalt hoe jij je voelt. Door figuurlijk te gaan leren alles, niets uitgezonderd, te gaan omarmen, te verwelkomen, word je leven stukken eenvoudiger. 
  2. Moeiteloosheid; door acceptatie en een ok gevoel over jezelf, ontstaat er een basis waarbij je moeiteloosheid gaat ervaren. Dit komt omdat je geen weerstand meer biedt tegen wie je bent, wat je voelt en wat je tegenkomt. Je kan gaan zien dat het leven niet tegen je is, maar je draagt.
  3. Flow; in de stroom zijn met het leven, je voelt dat het klopt. Er is -even- geen gedachte die je plaagt dat het anders zou moeten zijn. Op deze momenten heb je contact met wie je werkelijk bent.
  4. Meditatie en Mindfulness; momenten van aandacht en stilte helpen om helder van geest te zijn en te kunnen onderscheiden wat waar is. Rust in jezelf verdiepen en daardoor meer kunnen stralen.
  5. Gedachtenkracht en Mindset; gaan zien vanuit je bewustzijn wat gedachten doen, wat ze werkelijk zijn en hoe je daar invloed op kan hebben. Hierdoor gebruik je gedachtenkracht i.p.v. dat je er negatief door geleidt wordt.
  6. Ont-wikkeling; het ontrafelen en ontwikkelen van wat er in je  leven is opgebouwd aan overleving uit onveiligheid en angst is mogelijk en kost geen moeite als je de juiste dingen voor je zelfzorg gaat doen. Opbouwende dingen als meditatie, ritme, ontspanning, bewust kiezen voor kwaliteit voor jouw ziel.
  7. Authenticiteit; de beschermingslagen brokkelen af en je komt weer terug in de mal waar je uitgekomen bent, als het ware. Los van overlevingsgedrag. Het kan zomaar even zo voelen en door bovenstaande geheimen meer te gaan leven kom je er steeds dichterbij. Bloei je helemaal op <3.

 

Je zult je afvragen, ok leuk, maar hoe dan? En ook kan je wellicht zien dat deze dingen allemaal met elkaar te maken hebben. Komende weken werk ik het verder uit. Stel vooral ook je vragen en opmerkingen, dat helpt mij om het te verduidelijken in mijn blogs.

LEES HIER ALLE GEHEIMEN APART UITGEWERKT:

Geheim 1, geheim 2, geheim 3, geheim 4, geheim 5, geheim 6, geheim7.

Een mooie week, liefs Marjan, ❤

 


Heb je vragen n.a.v wat je hier tegenkomt, schroom niet te mailen. Ik vind het heel leuk om met je in interactie te zijn en eventueel je vragen mee te nemen (anoniem) in  een blog. Er zullen vast meer lezers zijn die zich erin herkennen.     MAILTOMEHERE, 🙂


Pinterest plaatjes, deze is van mezelf.img_5672-2

Een gedachte over “7 Geheimen om in het Voorjaar op te Bloeien.

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.