inspiratiecoaching·Lifestyle·passie·Vrije Vrijdag Inspiratie

Iets leuks creëren voor een ander

In de krant las ik laatst dat je gelukkiger wordt van iets voor een ander doen. Dat dit nieuws is is opmerkelijk, want het is natuurlijk al zo oud als mensenheugenis en zeker in ons calvinistische land een groot goed. Maar blijkbaar krijgt het in deze tijd een nieuw elan. ‘Vrije Vrijdag Inspiratie’ geeft je daar wat ideetjes voor.

Vorige week ging mijn vrije vrijdag inspiratie blog over een ‘moodboard’ maken, klik naar blog. Dit was op jezelf gericht, het kan je helpen om dichter bij een gevoel of een passie te komen. Of gewoon omdat het leuk is om te doen. Het zet ook je creativiteit in gang. 

Als je goed voor jezelf zorgt en luistert  naar je innerlijke behoeften, dan ga je als vanzelf dingen delen met anderen. Je loopt als het ware over van energie, inspiratie en creatie. 

Daarom kwam ik op een aantal leuke projectjes om te delen met jullie die je voor een ander kan doen. Het uitgangspunt is heel eenvoudig: Je vindt het leuk om te doen, je vindt het leuk om te delen, het hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn, eigenlijk is het gewoon een beetje vreugde en liefde delen.

Voorbeelden van leuke projectjes om te delen of te doen.

  1. Snailmail; Via de post, wat in verhouding tot email erg langzaam gaat, vandaar img_5559snailmail. Iets sturen naar iemand die je wilt verrassen. Je maakt er b.v een leuk pakketje van. En meestal krijg je ook wat terug.  Een aantal maanden geleden wilde ik wat doen met allemaal oude kaarten die ik nog van mijn moeder en oma had liggen. Ik gaf dit aan op Facebook en Instagram en heb toen 15 kaarten gerecycled en mensen blij mee gemaakt, die gereageerd hadden. Je kan  aangeven dat de eerste 5 reacties een verrassing krijgen. Ik heb ook leuke reacties terug gehad. Puur plezier dus.
  2. Boek drop; Je laat op een openbare plek een boek achter die jezelf leuk vond, maar niet perse wilt bewaren. Je kan er een briefje instoppen met jouw reden en dat ze je een mailtje of via sociale media kunnen laten weten wat ze er van vonden. Je kan er ook inzetten dat het leuk is om het boek na lezen weer ergens te droppen. Zo kan er een hele ketting ontstaan. Ik ben eens een project begonnen, op mijn werk, door gelezen boeken neer te leggen, die mochten mee voor 1 euro en de opbrengst ging naar een project wat we steunden in Bolivia. We namen ze mee en brachten ook weer nieuwe boeken in of legden na lezen ze terug. ‘Free libraries’ komen ook op steeds meer plekken, erg leuk. Kastjes aan de kant van de weg waar je een boek uit mag halen en in mag stoppen.
  3. Lief briefje; Een lief briefje in een broodtrommel stoppen, in de tas van je geliefde of in de bureaula van je collega. Mijn zoon van 16 had helemaal geen zin in school en zag de zin er niet van in…toen heb ik een periode elke ochtend een motivatiebriefje voor hem neergelegd. 
  4. Kleine daad; Je doet iets wat een ander heeft nagelaten of waar iemand ongemerkt plezier of gemak van heeft. Je ruimt dingen op voor een ander of zet een omgevallen fiets weer recht, je glimlacht naar een vreemde of….Toen ik 5 dagen op het strand was 1,5 jaar geleden maakte ik lange wandelingen en raapte het plastic op, die gewoonte heb ik nog steeds. Alle kleine beetjes helpen en het geeft een warm hart. Bevestiging van een ander is niet nodig, die warmte is al genoeg, toch? Zie ook blog over Wichtelen: klik hier.
  5. Wat komt erbij jou op? Laat het weten in een reactie hieronder.

Verrassend weekend.

Liefs Marjan, ❤


Foto’s van mezelf en Pinterest.

img_5555
Met Marielle Giesberger en Marjan Zevenbergen Meer info: klik hier

free library

 

 

3 gedachten over “Iets leuks creëren voor een ander

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.