inspiratiecoaching·Persoonlijke ontwikkeling·Vrije Vrijdag Inspiratie·zelfonderzoek

Het maken van een moodboard is super leuk!

Regelmatig kun je lezen in mijn blogs over Je passie leven. Vandaag bij Vrije Vrijdag Inspiratie neem ik je een stapje mee terug. Want het is makkelijk gezegd, maar wellicht is dat -die passie- ver weggestopt of overwoekerd door andere dingen. Een ‘Moodboard’ geeft je daar meer zicht op en is heel leuk om te maken. Dus waar wacht je op? Aan de slag, ;-).

art

Wat heb je nodig?

Een groot vel papier, stapel oude tijdschriften, foto´s, stiften, potloden, verf, lijm, tape, etc. Alles waar je van houdt om lekker mee te knutselen, journaling of craftbook. Bij de witte boekenwinkel kan je van alles vinden. Vraag je vriendinnen of ze oude tijdschriften hebben. Nog leuker, maak een afspraak om samen een ‘Mood board’ te maken.

Aan de slag in 5 stappen.

I.  Je hebt alle materialen die je nodig hebt en leuk vindt verzameld. En een moment gekozen waarbij  je niet gestoord wordt. Neem nu even 5-10 minuten om helemaal bij jezelf aan te komen. Adem een paar x diep in en uit en voel je voeten op de grond. Neem je dan voor om je door je intuïtie te laten leiden. Heb vertrouwen in je hart en handen bij dit proces. Het kan niet fout gaan.

II. Pak de tijdschriftenstapel en blader er door. Scheur of knip er alles uit wat je aanspreekt. Foto´ s, teksten, kleuren, woorden…

III. Neem het grote vel papier en schrijf in het midden het eerste woord of woorden die er nu bij je opkomen. Mag groot, klein, wat je maar wilt.

IV. Bekijk je plaatjes, teksten en woorden uit de tijdschriften en vorm daarmee een mooi geheel op het papier. Verbind het met eigen tekst als je dat wilt. Alles kan en mag, natuurlijk. Leef je helemaal uit. Bedenk ook dat je het in principe aan niemand hoeft te laten zien, het mag natuurlijk wel. 

V. Als het klaar is hang je het op of legt het op de grond. Zo kun je er vanuit een ander perspectief naar kijken. Wat wil dit ‘Moodboard’ je vertellen? Zie je een thema, een rode draad? Wat heeft je aandacht gevangen? Wat verrast je of niet? Welke ‘Mood’ of Passie spreekt eruit?

Het kan een sfeer zijn die helemaal bij je hoort, het kan een wens uitdrukken, het kan iets wat je eng vindt uitdrukken, of meerdere gevoelens. Schrijf daar eens over. Je kan het later nog eens bekijken of je hangt het ergens op. Maak er op een later tijdstip nog een keer 1 een en laat je weer verrassen, elk moment is anders.  

Waarschijnlijk, als je er ontspannen mee bezig kan zijn, zal het je iets kunnen vertellen over waar je hart naar uitgaat op dit moment of al langer. Neem dit serieus en zet een stapje om er meer mee te gaan doen. Blog over Begin met de eerste stap.

Veel plezier ermee. Leuk als je een foto ervan wilt delen op mijn facebook of via de mail.

Liefs Marjan,


TNX Pinterest.  Zie deze link voor meer inspiratie.-

MAIL TO PSYCHOLOOG BLOEM         KLIK VOOR INFO EN OPGAVE BLOGDAG

Een gedachte over “Het maken van een moodboard is super leuk!

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.