inspiratiecoaching·Magische Maandag

Begin met de eerste stap

                   LEES DIT NIET ALS JE NIET UIT JE COMFORTZONE WILT KOMEN 🙂

Er zijn genoeg redenen en smoezen om maar niet aan je diepere wens, je passie te beginnen. Welke zijn dat voor jou? Maar er is altijd een mogelijkheid, ik zeg altijd!!, om te beginnen met een eerste babystapje. Met vallen en opstaan baan je jezelf een weg naar je doel. En die weg zelf is al helemaal leuk, joh!

Ok, ergens diep van binnen weet je al lang dat er iets borrelt, iets dat meer geleefd wil gaan worden. Alleen je laat je steeds afleiden om er echt voor te gaan. Een druk gezin, een drukke baan, angst, omdat je denkt dat het toch niks is, etc.

Je stelt het uit, maar eigenlijk stel je een stuk levensenergie en levensvreugde uit.

Meestal is het iets waarbij je talent ligt en waarvan je heel erg gaat genieten als je dit echt op de eerste plaats gaat zetten.

Waar je aan kan denken? Creativiteit op allerlei manieren die uitgedrukt wil worden! Tekenen, dansen, schilderen, boetseren, fotograferen, naaien, haken, breien, timmeren, houtbewerken, weven, schrijven, poëzie, zomaar, musea bezoeken, wandelen, paardrijden, een huisdier nemen, je huis mooier maken, bloemen tuin aanleggen, groente verbouwen, etc……..

img_5357

Want zeg nou zelf er is altijd een verloren uurtje of kwartiertje te vinden als je het ECHT gaat willen. STEL NIET LANGER UIT. GA ERVOOR!

Vorig jaar nam ik me voor om elke week een blog te gaan schrijven en ik heb zoveel geleerd! Over bloggen, een site maken, geïnspireerd raken op allerlei manieren, mensen leren kennen via sociaal media, een andere kant van mezelf leren kennen die tijden verborgen was gebleven. Dit alleen al is het dubbel en dwars waard. Gewoon door het te doen gebeurd er iets. En een andere logica die erg voor de hand ligt, maar toch meer impact kan hebben dan je denkt: Van het een komt het ander! En dat kan je allemaal niet van te voren bedenken.

Zie de workshop b.v. die ik met Marielle Giesberger geef 12 maart in Amsterdam, centrum de Roos, 🙂

Het leven is een verrassing als je vertrouwt op dat het leven zelf veilig is en voor je zorgt. 

Dit kan je alleen maar zelf gaan ervaren door het te doen, hup zet een stapje. Koop klei, verf, hardloop schoenen, museum kaart, stof, of waar je intuïtie je naar toe leidt. Met vreugde in je hart, of maakte je hart al een sprongetje bij dit idee?

Als je er al voor gaat, dan weet je hoe fijn het is, ❤

inspiratieLiefs Marjan


TNX pinterest, ❤

MAILTO: PSYCHOLOOG BLOEM

6 gedachten over “Begin met de eerste stap

 1. Hier worstel ik toch mee…..ik zou graag van websites maken mijn werk willen maken. Ik ben er al wel mee bezig en krijg steeds vaker de vraag of ik wil helpen met het maken van een site, maar blijf eigenlijk op hobbyniveau hangen. Ik durf de stap om er echt voor te gaan nog niet te zetten, want, ben ik wel goed genoeg, kan ik de snelle ontwikkelingen in dit vakgebied wel bijhouden, wil ik dat wel, krijg ik wel klanten als ze ervoor moeten betalen (nu gaat het op basis van ruil) etc etc…..
  Met m’n hoofd kan ik bedenken dat ik me nu laat leiden door angst, maar daadwerkelijk een volgende stap zetten, lukt me nog niet en zo blijf ik veilig in mijn comfortzone zitten…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is heel herkenbaar, vooral voor vrouwen, denk ik. Jezelf te klein maken en er zijn genoeg obstakels die je op kan werpen, inderdaad. Maar tussen je eigen bedrijf en ervan moeten leven en hobbyniveau zit een groot gebied. In dat gebied kan je een stapje gaan wagen. Van de ene stap volgt een andere. En zo kan je ontdekken of de obstakels werkelijk zijn, of het goed voelt en welke richting het op kan gaan. Dat gebeurd allemaal buiten je comfortzone. Onverwachte vragen of gebeurtenissen gaan je verder helpen. Dat kan je allemaal helemaal niet bedenken.
   Wat zou op dit moment een logische stap (je) kunnen zijn? Het kan al iets kleins zijn als: bedenken hoeveel uur je erin steekt om een site te maken en wat dat zou kosten.
   Of…
   Hoe kan je vertrouwen dat het oké is? Wat heb je nodig daarvoor?
   Liefs Marjan

   Like

   1. Dank je voor je reactie. Het is niet eens zo dat ik ervan zou moeten kunnen leven, het zal meer een zakcentje zijn. Ik heb er namelijk 16 jaar geleden voor gekozen om onze zoon op de eerste plaats te zetten en dus parttime te gaan werken. Ook omdat ik erg van vrijheid en ‘mijn eigen ding doen’ hou.
    Ik denk dat er meer een gevoel van onderpresteren meespeelt, terwijl ik daar aan de andere kant helemaal niet van hou; de prestatiemaatschappij, het ‘moeten’.
    Zo blijf ik hangen in ‘ik mag heel tevreden zijn met wat ik heb/kan door niet perse te hoeven werken’ en ‘ik heb toch wel meer in m’n mars dan dit?’.

    In ieder geval ga ik eens over een volgende stap nadenken en wat ik nou eigenlijk écht wil.
    Ik lees je blogs altijd met veel plezier!

    Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.