inspiratiecoaching·passie·Persoonlijke ontwikkeling·positieve psychologie·zelfonderzoek

Inspiratie werkt beter dan goede voornemens

Zo schreef ik (hier) al over december als een maand waarin bezinning een mooie plek kan krijgen. Door naar binnen te gaan wat te mijmeren, vrijuit te schrijven, wat in de natuur te zijn, etc, raak je vaak wat anders aan dan als je die ruimte niet neemt voor jezelf. Daaruit kan nieuwe inspiratie ontstaan. Waarom dat beter werkt dan goede voornemens ga ik je hier wat verder uitleggen. Wie weet gaat er wat borrelen??

Zo’n nieuw maagdelijk, blanco jaar wat voor je ligt. Alles is  mogelijk de wereld ligt aan je voeten. Althans, vaak voelt dat helemaal niet zo. Je hebt je verplichtingen, vaste baan, dingen die altijd zo gaan, etc. Het lijkt vaak juist al een beetje vast te liggen allemaal. Tenzij je net van school komt en een tussen jaar neemt….of je een sabbatical  aan het voorbereiden bent.

Maar wellicht kunnen we daar wat lichter naar gaan kijken. Wat mensen vaak doen is dan goede voornemens maken. Meer sporten, op dieet gaan, stoppen met roken, het nu eens echt vol gaan houden, meer tijd voor familie en vrienden maken, meer tijd voor hobby’ s….?

Het is interessant om eens wat dieper te gaan neuzen t.a.v de voornemens die jij wilt gaan maken. Wat ligt daar voor wens onder?  Wat laat je al heel lang liggen, wat verwaarloos je eigenlijk in jezelf? Er zijn vast gedachten of stemmetjes in je die je dat kunnen vertellen? Waar je niet naar luistert, je hebt allerlei redenen om daar niet naar te luisteren, toch?

Goede voornemens hebben een groot nadeel, nl, je bent ze vaak voordat februari begint al verloren, je kon je er toch niet aanhouden, etc. Daar komt ‘blue monday’ vandaan, de somberste dag van het jaar, alle voornemens zijn al ingestort, vakantie is ver weg, nog donkere dagen en het is meestal ook rotweer (verzin ik er zelf bij). (Bedacht door Britse psycholoog, Cliff Arnall in 2005). Dus stop je energie daar niet in.

Inspiratie vinden heeft iets veel duurzamers. Je wordt er blij van, krijgt er energie van, komt in een flow, leeft je passie, het klopt bij je en je hebt er ook wat voor over om het te doen, omdat het je zo goed doet. Het gaat veel meer vanzelf om met inspiratie bezig te zijn dan met een voornemen. Een voornemen komt veel meer uit het hoofd en richt zich op de buiten wereld. En inspiratie komt van binnenuit, je spontaniteit en enthousiasme, je vuur, je ziel!

‘Vrouwen die aan de lijn doen, willen eigenlijk spirituele ontwikkeling, hoorde ik een lerares eens zeggen’.

Ik maak ervan: Goede voornemens staan voor dat je persoonlijk en spiritueel wilt ontwikkelen. En wat er ontwikkelt wil worden is aan jou om te onderzoeken bij jezelf. 

Dat blanco nieuwe jaar ligt voor je, als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je al tijden kreeg! Overigens ligt er elke dag een mooie frisse dag voor je waar jij de regisseur van bent! 

Lekker warm bij de kachel met een kop thee, stuk chocolade, een fijne pen, een mooi schriftje, niemand die je stoort, hmmmmm, laat je fantasie gaan, luister je zielenstemmetjes uit……….. en gun jezelf die inspiratie die duurzaam aanwezig is en tot uiting wil komen. Laat het lekker gaan stromen, daarom heet het een FLOW, als je dingen doet die je de tijd doen vergeten en waarvan je ogen gaan stralen. Ik ben benieuwd!! 

Een reactie hieronder vind ik altijd leuk, mailen  mag ook.

GRATIS: MAIL je levensvraag en krijg een inspirerend antwoord terug!

selfiehappyINSPIRATIECOACHING

Een mooie bezinning!

Liefs Marjan, ❤


 

Pics: Selfie op een plek waar ik regelmatig bezin! Verder van o.a., Boeddha Doodles, Oprah en SayaDeniz.tumblr.com

 

 

4 gedachten over “Inspiratie werkt beter dan goede voornemens

 1. Hoi Marjan, Wat een heerlijke post is dit! Grappig ik luisterde toevallig maar dat bestaat niet vanmorgen in de auto naar het nummer inspiratie van Mathilde-Santing. Niets mooiers en fijner dan persoonlijk en spiritueel te kunnen gaan ontwikkelen. Door meer naar binnen te gaan ontvang het zoveeel en hoor je juist MEER. IK zing nog even Hoe komt een idee ooit tot stand,
  kan zo’n gedachte ontstaan.
  Waar komt dat helder ogenblik,
  dat inzicht toch vandaan.
  Dat komt door ons zin voor zin,
  gaven wij die woorden in,
  die fluisterden wij toe.lalalaaaaaaaaaaaaa
  Ik ga je volgen ! Groetjes Diana

  Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.