meditatie·mindfulness·Persoonlijke ontwikkeling·spirituele ontwikkeling·zelfonderzoek

Maak december een maand van inkeer en inspiratie!

 

Het is guur en nat buiten. Mijn auto staat bij de garage en ik ben gister door weer en wind gefietst. Niet leuk, maar het had ook wel weer wat. Daarna droge kleren aan, bij de warme kachel, extra genieten van een beker warme chocolademelk. Een beetje mijmeren. 

Door het verschil te voelen van een barre tocht door weer en wind en daarna weer veilig warm bij de kachel. Dat verschil maakt me dankbaar en gelukkig. Dat ik gevochten heb tegen de elementen om me te kunnen verplaatsen naar waar ik moest zijn, ja, jeeh, wow! Het inspireert me en doet me verlangen naar wat langere tijd van inkeer.

December heeft vele feesten en dat is fijn, want het is een donkere tijd in de natuur. Ik heb zelf niet zo heel veel met sint, kerst en oud&nieuw, eerlijk gezegd. Ik maak het gezellig en doe wat ik kan, maar hou het eenvoudig, dat vind ik het fijnst. Al een aantal jaar heb ik juist in deze tijd de stilte en rust gezocht. Ook dit jaar ga ik nog 5 dagen op retraite, daardoor is december voor mij ook meer een maand van inkeer geworden.

Het is fijn het jaar terug te kijken en daar de tijd voor te hebben. En tot een wat diepere ontspanning te komen. Het geeft me ook weer nieuwe inspiratie. Ik kijk dan naar wat zo’n komend, blanco, nieuw jaar voor me in petto kan hebben. Waar heb ik zin in? Waar wil ik aan gaan werken, wat inspireert mij? Kan ik dat neerzetten?

Niet dat het dan allemaal vast ligt, geen goede voornemens. Meer een voeling krijgen met wat er wil gaan ontstaan. Wat er gemanifesteerd wil worden. Met de ruimte om er vrij in te staan en het alle kleuren en geuren kan krijgen die het nodig heeft.

Oefening: Kijk of je tijd kan vrij maken om wat te kunnen mijmeren over het afgelopen jaar, wat had je ervan voorgesteld, wat was een mooie ervaring en wat minder?  Wat wil er naar voren komen, wat nog een beetje achter blijft, maar een stemmetje in je roept al tijden om aandacht daarvoor? Kan je daar een stapje voor gaan zetten in het nieuwe jaar??

Schrijf alles, ongecensureerd op in een mooi schriftje en verras jezelf ermee, echt zo werkt het, probeer maar!

Zoekend naar plaatjes werd ik geïnspireerd door Beatrice Wood, zij leefde van maart 1893 tot maart 1998 en werd dus 105 jaar!! Haar meest productieve jaren waren van haar 80ste tot haar 105 ste! Zij zegt er zelf over: ” I owe it all to art books, chocolate and young men.” Nog een mooi citaat van haar: “Very few people know how to work. Inspiration, everybody has inspiration. That’s just hot air.”

Wees beducht op waar jouw inspiratie vandaan komt. Ik bedoel, dat kan zomaar iets zijn wat heel gewoon voor je is, zoals chocolade…….

En ook: het is nog lang niet te laat je passie te leven als we ons door haar laten inspireren!!!

Een hele mooie maand van bezinning!

Liefs Marjan, ❤


Foto’s en afbeeldingen: Yogachica.tumblr.com, Francine van Hove, Vladimir Valegov, Beatrice Wood.

2 gedachten over “Maak december een maand van inkeer en inspiratie!

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.