creatief denken·Lifestyle·Persoonlijke ontwikkeling·Psycholoog Bloem

Lekker koffie drinken en kletsen

 

De afgelopen twee jaar heb ik steeds meer ruimte gecreëerd in mijn leven. Niet dat ik niks meer te doen heb, maar er is veel minder druk en ik heb meer het gevoel aan het roer te staan, i.p.v. geleefd te worden door verplichtingen. Of liever, zogenaamde verplichtingen. In deze blog vertel ik je over hoe daar ineens een helder inzicht over verscheen afgelopen week, onder het genot van een kopje koffie en al kletsend met een vriendin.

Monique heb ik ontmoet bij ´Au pain Marie´ in Bergen NH. Als ik mijn jongste zoontje naar school heb gebracht ga ik regelmatig in het dorp even koffie drinken met andere moeders. Au pain Marie is dan de uitvalbasis, gezien het er gezellig is, lekkere koffie en open om half 9…

Deze ochtend zat daar ook Monique, zij woont nog niet lang in Bergen en we kletsen meteen 100 uit. Een cliënt van me zei eens: ‘Ik klets 5 kwartier in een uur’. Nou dat was hier ook van toepassing op ons. Biografische dingen, van alles, maar ook over een zaakje wat ter overname stond en hoe wij dat dan zouden gaan runnen.

Sinds die dag spreken we regelmatig even af voor een koffietje en wat kletsen. En altijd komen er ideeën voorbij over allerlei leuke concepten. Terwijl we praten staat het eigenlijk al bijna, :-). Maar aan de andere kant ook weer niet. Het brainstormen zelf is erg leuk. Het gaat wel iets verder, als ik b.v een gaaf pandje zie leeg staan, app ik dat en gaat zij onmiddellijk er achteraan. Maar de vorm veranderd nog steeds en ook de plek is nog niet duidelijk of haalbaar.

Afgelopen vrijdag streken we ‘even’ neer bij de ‘Zilte Zoen’ in Schoorl en ons favoriete onderwerp, fantaseren om een mooie plek te gaan creëren waar mensen elkaar ontmoeten, lekkere koffie, etc, ontbrak niet.

Maar vandaag schoot mij een verhaal te binnen en ook speelt er altijd in mijn achterhoofd; kan ik dat waar maken, kan ik zoveel energie stoppen in een bedrijf? Angst na een burn-out om weer té hard te gaan. En ook wil ik dat echt? Is dat mijn droom en passie?

Wat wil ik eigenlijk echt?

De rust en ruimte die ik nu heb om te schrijven, mijn kinderen te begeleiden, vrijwilligerswerk en nog een aantal clienten, maar ook regelmatig met vriendinnen koffie drinken en niet het gevoel hebben dat ik het te drukdrukdruk heb. Kunnen lanterfanten en mijn eigen tijd indelen is dat niet mijn hoogst verworven goed op dit moment?

Waarom zou ik nog meer willen?

koffie, café

Ik dacht ineens aan dat verhaal van die visser….*

Ik hou van de ontmoeting het praten en ook dat het echt ergens over gaat, met een koffietje of een theetje erbij….

En wat doe ik nu? Dus eigenlijk is daar dat hele bedrijf en concept  niet voor nodig………, want ik doe het al!

Maar toch er borrelt nog wel het een en ander, de vorm is nog niet duidelijk….meerdere dingen kruizen mijn pad. Dit inzicht geeft in ieder geval een ander licht op de zaak en doet me overdenken, welke kant gaat het nu op, wat klopt helemaal met mij en mijn energie?

En heeeel blij met mensen die fijne ‘koffiedrinkplekken’ creëren!!!!

Hug
 & Thee is ook heerlijk… 🙂

 

Wordt vervolgd,

Liefs Marjan, ❤

 


*  Verhaal van de Visser

Er was eens een visser die in een hutje aan zee woonde. Elke dag ging hij met zijn boot de zee op om een vis te vangen, genoeg voor zichzelf en zijn familie. ’s Avonds ging hij naar de lokale bar, waar hij met zijn vrienden banjo speelde. Zo ging zijn leven verder. Op een dag kwam er een rijke toerist die de visser observeerde. Hij zei tegen de visser: ‘Je kunt beter twee vissen vangen in plaats van één.’ De visser was verbaasd en vroeg: ‘Waarom moet ik nu twee vissen vangen? Ik heb toch genoeg aan één vis? De toerist antwoordde: ‘Als je twee vissen vangt, kun je er 1 verkopen. En als je zo elke dag twee vissen vangt, kun je met de opbrengst een tweede boot kopen’. Waarop de visser vroeg: ‘Wat moet ik dan met twee boten?’ ‘Met die tweede boot kun je nog meer vissen vangen en verkopen. En zo kun je meer boten kopen en telkens meer en meer vissen vangen. En als je zo twintig jaar hard werkt, zul je een hele grote opbrengst hebben. Dan verkoop je de zaak en heb je geen zorgen meer. Je kunt een huisje kopen aan zee en een bootje, elke dag gaan vissen, en ’s avonds met je vrienden banjo gaan spelen’.


Dit verhaal ben ik in een andere versie wel eens tegen gekomen.

Deze versie komt uit: Ontspannen eten, Rita Zeelenberg (2015), Bekijk op Bol.com

Foto’s van pinterest.


 

 

 

2 gedachten over “Lekker koffie drinken en kletsen

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.