bewustzijn·meditatie

Een heel stil geluidje

Het is stil in mij, daar waar ik anders mijn mond vol heb over allerlei en antwoorden lijk te hebben, voltrekt zich een mistig gevoel over me. Ik kan geen hand voor ogen zien, hoor alleen vaag wat ruizen van de wind.

Geen enkel spoor of vooruitzicht, geen weg terug ook. Angstig in een dichte mist verzet ik een klein stapje, het is veilig. En nog 1, het blijft veilig. Langzaam loop ik verder en krijg stapje bij stapje weer een beetje vertrouwen.

Het woord Nederigheid blijft in mijn hoofd ronddwalen, in die mist vindt het zijn weg, nederig omdat ik een klein stipje ben in een hele grote wereld. Een stipje met een heel klein beetje invloed op het grote geheel. In een wereld waarin iedereen worstelt, wil leven en gelukkig zijn.

Iedereen, niemand uitgezonderd. Iedereen wil liefde ervaren, gezelschap hebben, een dak boven zijn hoofd, droge kleding en wat te eten.

Plotseling verschijnt er een bankje in de mist, een prettig, gek genoeg, warm bankje, ik ga er even lekker op zitten en duik weg in de warme kussens die mij omhullen. Iemand reikt mij een warm kopje thee en ik nip eraan. Als het kopje leeg is doezel ik een beetje weg. Ineens hoor ik een heel stil geluidje in de verte….. Ik word wat meer wakker en luister eens goed het is een mooie, lichte zang…….. Ik luister nog beter en het komt een beetje dichterbij… Heb Lief, zingt de stem, Heb Lief……

De mist trekt op, ik sta op uit mijn warme bankje en maak een huppeltje, een ronde dansje en beweeg me naar huis, de zon breekt door, ik voel mijn lijf verwarmt worden.

Het is stil in mij, ik ben veilig en kan liefde geven.

Liefs Marjan, ❤

4 gedachten over “Een heel stil geluidje

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.