Persoonlijke ontwikkeling·positieve psychologie·PsycholoogBloemBlog

Vol van Dankbaarheid

herfstdankbaarheidMijn eerste blog ging over een project van 365 dagen dankbaarheid. Eerste blog, lees hier. (nu herschreven voor 2016, 366 dagen dankbaarheids challenge.) Elke dag een briefje schrijven met waar je dankbaar voor bent die dag. Een aantal mensen hebben meegedaan. Ik ben benieuwd hoe het gegaan is en wat de ervaringen zijn. Laat het weten in een reactie hieronder.

De dankbaarheidspot zit helemaal vol en ik schrijf momenteel geen briefjes meer. Maar ik heb wel het idee dat het me veel geleerd heeft. En het dankbaar en verwonderd zijn over de dingen in mijn leven is gegroeid. Op een dag als vandaag kan ik echt overlopen van dankbaarheid. Dat is bijna te veel en te krachtig, zo warm. Nu heb ik net een retraite gehad waarbij ik veel gemediteerd heb en dat geeft mij ook altijd een dankbaar en rijk gevoel. Meer rust en een gevoel van bij mezelf zijn. 

Iedereen praat over het weer die ik tegenkom en geniet van de warmte, de prachtige kleuren die nog meer oplichten door de zon. Wandelen door het bos is een avontuur! Zo met aandacht voor de natuur en de geschenken die het biedt kan je hart zich vullen en dankbaar zijn. Dit straalt uit naar de mensen die je ontmoet en is heerlijk.

Zo eenvoudig is het echt! 

Dat hoef ik toch eigenlijk niet te vertellen. En toch……..heel lang heb ik daar helemaal niet genoeg oog voor gehad en misschien als je dit leest denk je wel: Wat een onzin, ik moet van alles en heb het druk… Even stil staan dan maar? Heeel even maar en de lucht opsnuiven, de geuren en kleuren binnen laten komen……?

Hoe voelt het? Waar voel je het?  Een beetje je pas vertragen, geeft al een ander gevoel, een andere blik. Hmmmmm, een blik van een verwonderd kind, die blik zit er nog steeds.

12070790_425190717680768_1614450950_n(1)Geniet nooit met mate, heb lief.

Marjan, ❤


 

Gratis: Psycholoog Bloem direct mailen over levensvragen, je krijgt snel antwoord.

verwonderen


Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.