burnout·Lifestyle·Persoonlijke ontwikkeling

Er is tijd!


me-timeEr is altijd wel wat om je tijd mee te vullen, zeker als je een gezin en een baan hebt, familieverplichtingen, etc. Het is, vooral voor vrouwen, makkelijker tijd voor de ander te hebben dan tijd voor rust en stilte in te bouwen. Ik hoor vaak van clienten dat het lastig of moeilijk is genoeg tijd voor zichzelf in te ruimen. Maar is het ook echt een prioriteit?

N.a.v vragen hierover op facebook kreeg ik een leuke reactie van een vrouw die dat heel goed in haar leven ingebouwd heeft. En geleerd heeft dat als ze dat niet zou doen een ander haar tijd opslokt of invult, tot er niks meer van je over is, zo schreef ze. Nu is haar ritme prima verdeeld tussen ontspanning, huishouden, familie, werk. Haar werk voelt niet als werk en dat is een zegen natuurlijk!

Inmiddels heb ik dat ook aardig in de vingers en ik wens het iedereen toe. Lees ook: Blog over een week aan zee.

Essentieel is om er ook echt een prioriteit van te maken. Dus dat als je b.v. de week vooruit kijkt je dan in je agenda ruimte hebt of maakt voor tijd voor jezelf, waarin je even niks hoeft, iets kan doen wat je oplaadt. In een blog voor hooggevoelige mensen schrijf ik dat je dat plant per dag, week, maand, jaar. Dus per jaar een wat langere periode, aflopend naar per dag minimaal een uur. Lees ook: Kleine ´survivalgids´ voor hooggevoelige mensen.

Dus niet als er ruimte in je agenda staat voor jezelf, die toch in gaan vullen met een afspraak. Hiermee zeg je eigenlijk dat de ander belangrijker is dan jezelf. Ik heb ontdekt dat vrouwen makkelijk helemaal het hele vaatje aan energie opmaken en denk dat je een residu moet overhouden. Gezien er altijd onverwachte dingen op je pad komen die niet anders kunnen. Ga je maar door en door dan  raak je de flexibiliteit kwijt om daarop in te kunnen spelen. Heel logisch allemaal, alleen er blijkt vaak van alles belangrijker en weinig tijd over.

Ook al is je tijd besteed met leuke dingen, dat maakt eigenlijk niet eens zoveel uit, zeker voor hooggevoelige mensen. Tijd voor jezelf is los van een ander!

Maar er is tijd, altijd! Het gaat om keuzes maken over de ruimte en tijd die je hebt. Dat je veel meer die tijd en ruimte toe gaat eigenen. Daardoor ben je eigenaar van de tijd en geen slachtoffer van drukdrukdruk.

Er is tijd: Om te wandelen, te vrijen, te lezen, te dollen, te lanterfanten, te schrijven, in de bieb te snuffelen, te rennen, te werken, te, te, te…..

EN VOORAL OM LIEF TE HEBBEN, jezelf en alle mooie mensen om je heen.

In  dit filmpje zeggen oudere, wijze vrouwen: Als ik het over zou doen zou ik meer ZIJN dan DOEN, minder toDOlists maken. Zo´n les leer je in je leven door schade en schande, maar daar hoef je niet op te wachten…… ❤

Heb het goed,

Liefs Marjan


tijdje

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.