mindful eten·Persoonlijke ontwikkeling

Geniet nooit met mate!

Focus verleggen van lijnen naar genieten.

Mijn slogan, Geniet nooit met mate, die ik de laatste tijd gebruik sluit mooi aan op de blogserie met oefeningen onder het kopje Mindful eten. Een aantal dagen voor dinsdag, als ik mijn blog schrijf, mijmer ik wat over de inhoud ervan. Het woord genieten viel mij gister in, terwijl ik een nieuwe vulling kreeg bij de tandarts. Hahaha, dat was nogal wat, dus ik liet mijzelf met fijne gedachten meevoeren. Genieten van eten is vaak heel lastig als je bezig bent met dat je moet afvallen (sommige mensen moeten juist aankomen, dat kan net zo lastig zijn). Het lijndenken gaat diep en bestaat vaak al heel lang. Neem er de tijd voor om het uit je systeem te laten verdwijnen. Vandaag gaan we Genieten van Genieten, ūüôā En morgen en overmorgen ook, en overovermorgen…..etc….

Geniet nooit met mate!

eenvoudig plezierAls ik het woord genieten opzoek, vind ik o.a. Zich verheugen in, Genoegen hebben, Genot, Smaken, Aangename gevoelens ergens door beleven. Ook bleek Loesje geschreven te hebben: ‘Geniet nooit met mate,’ ik dacht dat hij mij ingevallen was, maar waarschijnlijk heb ik hem wel eens gelezen.

Genieten door genoeg te hebben. Er is genoeg en dat geeft je genoegen. Bij mij zit er door het eeuwig op dieet te zijn geweest altijd een ‘dingetje’ achter van; dat ik het eigenlijk niet mag en daardoor eigenlijk niet geniet, het maar vlug vlug opeet.

Door meer te focussen op genieten merk ik dat ik er rustiger van wordt. Het daalt langzaam in, het mag, ik mag eten wat ik wil, waar ik trek in heb, er is geen enkel verbod. En bovenal ik mag ervan genieten. Dat is erg wennen in het begin. Het vraagt telkens opnieuw aandacht om met aandacht te eten! En zo slijpen er dan langzaam nieuwe gewoontes in. Deze gewoontes zijn duurzaam, veel duurzamer dan een crashdieet (<<lees hier waarom). patatje genieten

Hmmm, dus ik kan mij verheugen op het volgende eetmoment, ik maak het met liefde en aandacht klaar, terwijl ik van de kleuren en geuren geniet. Het bereidingsproces is een mindfuloefening op zich en geeft enorme rust en voldoening. En dan heerlijk aan tafel genieten van elk hapje, rustig proevend en kauwend.

Hmmmmm, je geeft nieuwe signalen aan je hersenen af. Eten wordt weer fijn en gezellig.

mindfulnessMooi verzorgd, vers, biologisch, veel groente en fruit eten, dat geeft kleur en vreugde aan je leven. Dat is genieten ten top. Dankbaar voelen dat wij hier in Nederland er bijna allemaal beschikking toe hebben, we geen honger hoeven te lijden. We met elkaar, vrienden, familie de fijn gedekte tafel met kleur en vreugde kunnen delen. Wat een genot en geluk!

Oefening van deze week; Bereid je maaltijden met rust en aandacht (=mindful) en

 GENIET NOOIT MET MATE!!!!!

Hele warme genots groet,

Marjan ‚̧

Je mag me altijd mailen met een vraag of opmerking: Klik naar mailadres!

Dit is voorlopig de laatste in de serie Mindful eten. Maar er komt een nieuwe serie aan, stuur je vragen die er leven via een mailtje of in een reactie naar me toe. 

inspiratie coaching
Klik naar Inspiratiecoaching

omdenkenZeer boeiend filmpje van de OMdenker,

klik: Inspirerend over genieten!!!


Foto’s van mezelf en inspiratie pic van pinterest.

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.