Persoonlijke ontwikkeling

Floreren in tijden van zomerse regenbuien

quote, floreren
Mijn lieveling’s quote.

Nog een paar dagen en dan is het augustus. De Zonnebloemen die bloeien, de bramen die rijp worden, en nog veel meer om straks te oogsten.

Maar wat een onstuimige dagen. De bomen die in mijn omgeving het loodje hebben gelegd zijn ontelbaar. De tropische dagen zijn ver te zoeken en toch, ik vind het ook wel wat hebben.

Zoals ik al schreef in voorgaande blogs, klik hier, kan je jezelf ook erg verliezen en juist door deze dagen kom je weer wat makkelijker bij rust, contemplatie, binnen dingen doen warmte op een andere manier zoeken.

Ik zit hier achter mijn mac, met een vest aan en gister heb ik zelfs sokken en laarzen aangetrokken. Ik kijk naar buiten en zie de wind door de bomen gaan en af en toe valt er een flinke bui. 

Mijn uitdaging van deze week om met 1 van mijn mooiste kookboeken flink aan de slag te gaan is heerlijk om te doen en ik leer daar weer zoveel van. ‘Mijn keuken van de zon’, zomergerechten die warmte brengen.  Ik kan makkelijker de rust nemen om er op te focussen, want ik hoef niet perse naar buiten.. Ken je dat?

Ik vind regenachtig weer altijd een heerlijk excuus om lekker thuis dingetjes te doen, wat te luieren en te lezen…..

Ik geniet van een lege agenda en verras mezelf telkens met wat voor dingen er dan naar boven komen, ik weet zeker dat ik daardoor meer kan Floreren. Het voelt zo enorm rijk dat ik die mogelijkheid heb. Daarbij word ik ook op de proef gesteld door b.v. een kritische zoon, maar daarvan voel ik ook dat het bijdraagt om te voelen of het klopt hoe ik nu leef. (Niet meer keihard aan carrière werkend). 

Mijn pad vervolgen los van wat ik altijd dacht te moeten voorstellen gaat niet alleen over rozen, de beproevingen zijn zelfs groter. (Meer inzicht, geeft meer verantwoordelijkheid).

In tegenstelling tot wat ik altijd dacht, als ik die baan heb, als ik die cursus heb gedaan…dan…ben ik perfect, alsof er een soort van status quo te vinden zou zijn.

Ik weet nu heel goed dat die niet bestaat, dat is de onzekerheid, het leven beweegt, maar aan die onzekerheid leen ik steeds meer zekerheid.

In Nederland hebben we de luxe om hiermee bezig te kunnen zijn (pyramide van Maslov) maslov, juist omdat we rijk zijn in het materiële, kan je dat ontstijgen, en de waarde gaan zien van elk gegeven moment. 

De komende dagen ga ik me voorbereiden om 10 dagen weg te gaan. Vanaf vrijdag schrijf ik even geen blogs, ik ben er dan 11 augustus weer met mijn wekelijkse blog ‘Inspiratie om te Floreren’ en wat vaker met Veggies eten bij Marjan. Ik wens jullie mooie dagen en hoop dat je ook de modus kan vinden om lekker op te laden en je creativiteit te laten stromen, op wat voor manier dan ook. 

Heel veel liefs, Metta Vihara, Hengstdijk 2014Marjan


Mail me als je vragen hebt voor een blog over een levensvraag of een persoonlijke vraag via een mailcoaching: MAILtoMARJAN

 

5 gedachten over “Floreren in tijden van zomerse regenbuien

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.