Persoonlijke ontwikkeling·positieve psychologie·Vraag van Lezer

Blij met Mij

Blog over een vraag, wellicht herken je het?

Vraag:  Ik ben wel benieuwd wat je kan schrijven over ‘blij zijn met wat je wél doet’, i.p.v. steeds maar denken over nieuwe ideeën die altijd beter en leuker lijken. I.

Kleine toelichting:  Ik vind het moeilijk om stil te staan bij wat ik al doe en maak, ben eigenlijk altijd al weer met  volgende ideeën bezig en vergeet wat net af is echt te waarderen.

Blij zijn met wat je doet

Het is heerlijk om een heleboel inspiratie en ideeën te hebben, enthousiast te zijn over wat je doet. Waarschijnlijk ben je dan echt je passie aan het leven, het stroomt, ‘in the flow’.

Toch knaagt er iets het lijkt te veel te zijn of te snel te gaan. Het kan je overspoelen al dat enthousiasme, ergens is de focus dan weg en verliest het geen je doet aan waarde, want je bent al weer bij het volgende project of idee. Een gevoel van haast en drukte, terwijl je juist met het geen bezig bent wat je het liefste doet, neem je geen tijd om erbij stil te staan.

focus
Focus en het proces vertrouwen is groeien en bloeien in wie je werkelijk bent ❤

Ook als je gepassioneerd werkt, heb je rust en aandacht nodig voor het moment, daardoor kan het je nog veel meer gaan vervullen. Ideeën stromen wel en meer is niet altijd beter.

Kwaliteit van Zijn is een weg van balanceren. Balanceren tussen je denken, je wil en je gevoel. Balanceren lukt het beste als je onderliggende gevoel een groot OK gevoel is. Dat je vertrouwen kan hebben in wie je bent en wat je doet. 

Eigenlijk hoef je dan niet meer te presteren, maar presteer je toch!

Een schijnbare tegenstelling. Die zijn altijd leuk, vind ik! En dagen je uit. Hoe ziet dat er concreet uit?

Hiervoor zet ik je aan het werk, zodat je kan kijken wat voor jou werkt en klopt, 🙂

‘BLIJ MET MIJ’ TIPS;

* Maak een overzicht voor jezelf wat doe ik deze week en hou je eraan. Door alles een plek te geven heeft het ook zijn waarde, kan je er je aandacht en waardering voor laten binnenkomen. Dit geeft vertrouwen en vervulling. Wellicht is de eerste week je overzicht niet reëel, stel het bij, tot het klopt, in balans is. 

* Overlopend gevoel en gedachten van inspiratie en ideeën, geef je een plek door ze dagelijks op te schrijven op een vast moment en later in je planning mee te nemen of niet. Sommige ideeën kunnen ook wachten of sneuvelen.

* Neem dagelijks ook wat afstand van alles door een wandeling, meditatie of wat bij jou past. Jezelf leeg maken, even niet aan ideetjes te werken, geeft een frisse kijk en meer helderheid over wat echt klopt voor je.

* Wat ervaar je, doe dit een maand en hou voor jezelf bij wat er gebeurd. Veranderd er wat? Of heb je wat anders nodig?

* Geniet van wat je doet en van wat er verschijnt, door je heen komt.

Stralend aanwezig zijn door je passie te leven, ❤

Focus; door ritme en aandacht voor wat je doet. Proces vertrouwen; binnen dat ritme gaat het steeds meer als vanzelf, vertrouw daar op.

passie volgen

Liefs Marjan

Mail Psycholoog Bloem

Heb je ook een levensvraag waar je wat meer licht op wilt krijgen? Ik vind het fijn om daar een blog over te maken.Kopplaatje: ‘Deep peace and serenity’ ❤

8 gedachten over “Blij met Mij

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.