bewustzijn·positieve psychologie·relaties·vernieuwingen

Van John Lennon AirPort tot Schapen op de berg

IMG_2139

Het romantische tripje naar Wales

Vrijdagochtend kwam ik aan op Liverpool John Lennon Airport. Heerlijk om elkaar weer te zien na 4 weken. Echt verfrissend kijk en luister je dan weer naar elkaar. 

We zochten meteen de natuur op voor een mooie wandeling en later een heerlijk Engels dorpje bezocht. Aan het eind van de middag leek het al of ik tijden weg was.

We logeerden op een berg in een caravan met een prachtig uitzicht en omringd door schapen.

schapen alom

Schapen, schapen, schapen. Ed had er al twee weken (en nog 2 weken elders) vertoefd en had hele verhalen over zijn avonturen met de schapen, speelse, domme en dode…. 

Wat heerlijk als je helemaal met de natuur kan leven voor een periode. 

Omdat ik 4 weken het gezin alleen had gedraaid, heeft Ed mij vrij af gegeven en verzorgde alles het hele weekend. Wat heerlijk en lief!

De natuur in Wales is prachtig, er ging voor mij een enorme rust uit van de heuvels, het oude gesteente, alsof ik een oerkracht kon ervaren die mij deed aarden en een enorm ok gevoel gaf. De dagen erna hebben we lange wandelingen gemaakt, ook in de regen, maar het was allemaal goed. De rust gaf mij een extreem gevoel van aanvaarding. 

wandelend door Wales
Lopen, lopen en genieten.

Aankomen in het nu, sterk verbinden met de natuur. Op een bepaalde manier is dat ook vervreemdend als je weer terugkomt in de wereld. Daarin is het veel lastiger om bij dat oer gevoel te kunnen blijven, want er zijn zoveel meer verleidingen. 

De lijnen die in een gezin allemaal aanwezig zijn om het goed te laten draaien, alleen al. Maar het geeft mij elke keer weer een stuk meer inzicht en verdieping door me af en toe even terug te trekken, alleen. In dit geval met zijn tweeën en dat is weer heel fijn om de relatie te bestendigen.

Neem jij genoeg tijd voor je relatie? Nee? Plan het meteen eens in, belangrijk in een druk leven om elkaar even in alle rust te ervaren!

levensgeluk
Lief leven

Ed is gitarist en heeft leuke mindfulnessfilmpjes gemaakt, hiervan kun je er een zien op mijn facebook: https://www.facebook.com/marjan.zevenbergen. Fijn ‘mindful-luister-momentje’, 🙂

Foto’s van Ed Stokman

gitaar muziek
De klanken over de heuvels.

Liefs Marjan,

Heb je een levensvraag? Stel die gerust via de mail, dan maak ik er een inspirerende blog over, anoniem natuurlijk: Mail  Psycholoog Bloem

3 gedachten over “Van John Lennon AirPort tot Schapen op de berg

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.