Lifestyle·mindful eten·Persoonlijke ontwikkeling

‘Bikiniproof’ bestaat niet, we hebben watervrees…..

Let maar op het komt eraan, we ‘moeten’ weer ‘bikiniproof’ worden. Via media op alle gebied zul je het tegen gaan komen, net zoals na de zomer de vakantiekilo’s kwijt ‘moeten’ en zo hoppen we van de ene frustratie naar de andere. Als je niet uitkijkt. Als je gelooft wat men beweert! De media heeft grote invloed op onze beeldvorming en er gaan allerlei commerciële belangen mee gepaard.   Maar of we er blij van worden? Hmmm, misschien heel even. De houdbare vreugde zit hem heel ergens anders in. En dat is waar ik je graag mee inspireer…..   

Schoonheid
Spiegeltje, spiegelt, ik ben….

Heel lang was mijn focus ook gericht op het hebben van een lijf dat ik niet had…. Hoe bizar als je het zo bekijkt. Na veel zoeken kwam ik er achter dat er iets heel anders aan de hand is. Dat de focus op je lichaam een mooie afleiding is om de pijn en onrust niet te hoeven voelen die daaronder schuil gaat.

Nu worden we enorm geholpen bij deze obsessie, door onze op perfectie gerichte maatschappij en alle beelden die daardoor op ons afkomen.

Ik zag eens een Zweedse documentaire, die mij erg raakte. Blote mensen van allerlei leeftijden in een meer en zij vertelden over hun lichaam en over hun leven. Door de diversiteit keek ik niet meer naar deze lichamen op een manier van mooi of lelijk, maar puur, vanuit verwondering en vervolgens bewondering.

In de kunst kun je die ervaring ook hebben. Echter niet in de gefotoshopte wereld, waar er een soort ‘eenheidsworstbeeld’ domineert. Er zijn wel kenteringen op dit vlak, maar het zit zo diep ingeprent. En dat is enorm jammer. Helemaal vrij ben ik er niet van, dat hoeft ook niet.

Waar zit die duurzame vreugde over je lijf en wie je bent dan wel? 

Dat is een uitdaging en vraagt onderzoek. Onderzoek naar wat werkelijk is, dat gaat voorbij aan de beelden en concepten die je van jezelf hebt gevormd, waar je in bent gaan geloven en die vast gezet worden.

Vaak projecteer je je onvrede of pijn op iets waarvan je denkt daar controle over te hebben. Als je dan maar dat hebt gehaald, dat je dan ok bent. Maar dat is een tijdelijk moment, want al snel komt er angst om het niet vast te kunnen houden om de hoek kijken, b.v.

Je lichaam is een veranderend organisme, dat is een feit. Het onderzoek is naar dat wat constant is en dat is jouw pure gevoel die zonder oordelen en vaste ideeën is. De intuïtieve stem die je kan horen als je in stilte kan zijn of in de natuur, met jezelf.

Die stem zal je nooit veroordelen en weet dat het goed is. Dat is je hart die spreekt vanuit een universele waarheid.

Misschien klinkt dit vaag, maar iedereen heeft daar zo nu en dan toch contact mee. Mindfulness en meditatie kunnen daar ook aan bijdrage.

Als je steeds meer die diepte zoekt. Het ‘uitluisteren’ van de stilte, waar het geheim van het leven woont, zullen de beelden waar je naar streeft vervagen. En zul je minder geraakt worden door media, die je anders wil doen geloven.

Waarschijnlijk kom je op zo’n avontuur ook pijn tegen die je altijd vermeden hebt. Misschien kun je dat niet alleen dragen, vraag dan om hulp. Het gaat erom dat je kan voelen wat er te voelen is en niet af laat leiden door een futiliteit (dat wordt het dan) als de vormen van je lichaam. En weet dat jouw lichaam al helemaal goed is, want het is zo!

WANT HET IS ZO! Het heeft die vorm en kracht. Het begint bij accepteren van dit feit en bewustzijn van hoe we als mensen ons laten verleiden. Hoe we lijden!!

all bodies are beautiful

We hebben allemaal een bikiniproof lichaam.

Als jij je er lekker in voelt! We hebben alleen watervrees om echt naar binnen te voelen, de pijn niet meer te vermijden. Er is moed voor nodig, maar je krijgt de hoofdprijs uit je gevoel van eigenwaarde die zal groeien! 

Het is heerlijk om je lijf echt te bewonen!
Het is heerlijk om je lijf echt te bewonen!

Ben jij erg met je lijf bezig? Heb je hier vragen of opmerkingen over?

MAILtoMARJAN of laat een reactie hieronder achter.

 Liefs Marjan, ❤

 

4 gedachten over “‘Bikiniproof’ bestaat niet, we hebben watervrees…..

    1. Ja, waarschijnlijk vele vrouwen met je. Wat is precies zo lastig? (Hoef je niet hier te beantwoorden hoor.) Herkenbaar, maar voor mij geen reden (meer) om aan een crash dieet te gaan, maar lief en zacht naar mezelf te zijn. xx

      Like

  1. mooie blog, het luisteren naar je innerlijke stem is essentieel, maar bij mij komt die niet in stilte maar met veel bombarie, heerlijk om daarna terug te keren in jezelf , maar bij mij hoor ik hem tussen alle andere gedachten door en is het de stem die de positiviteit uitspreekt en niet de negatieve veroordelende dingen. Bikini proof is durven een bikini aan te trekken, maar het ook ok vinden als je die behoefte niet hebt. Ik ben vol om een reden, het geeft mij lessen en een diepere betekenis in het leven. Ik leer elke dag dat ik ben wie ik ben en dat dat goed is!

    Geliked door 1 persoon

Reacties vind ik inspirerend, :-)

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.